Görüş Bildir

Binali Yıldırım Olağan Kongre öncesinde Yıldırım, parti grubuna hitap etti

AK Parti 3. Olağanüstü Kongresi öncesinde Başbakan Binali Yıldırım, son kere parti grubuna hitapta bulundu. Atılım dönemine ilişkin açıklamalarında Yıldırım, "Bu yeni atılım dönemi, demokrasi, değişim, gelişim üçgeninin kurulduğu yılların habercisidir" dedi. Yıldırım'ın konuşmalarından satır başları oluşturuldu.

Binali Yıldırım Olağan Kongre öncesinde Yıldırım, parti grubuna hitap etti

AK Parti 3. Olağanüstü Kongresi öncesinde Başbakan Binali Yıldırım, son kere parti grubuna hitapta bulundu. Atılım dönemine ilişkin açıklamalarında Yıldırım,  "Bu yeni atılım dönemi, demokrasi, değişim, gelişim üçgeninin kurulduğu yılların habercisidir" dedi.  Yıldırım'ın konuşmalarından satır başları oluşturuldu.

SAVCININ ÖLÜMÜNE İLİŞKİN PAYLAŞIM VE HABERLER

"Savcının arkasından ailesinin ve sevenlerinin acısı bu denli taze iken yakışıksız ifade kullananlarla ilgili yargı merciileri gerekeni mutlaka yapacaktır."

"ATATÜRK'E HAKARET" TARTIŞMALARI: KAOS OLUŞTURMA ÇALIŞMALARI...

"Şahsı Türk milletine malolmuş kahramanlarımıza, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları üzerinden bir toplumsal kaos oluşturma çalışmaları görmekteyiz. Cuma günü 19 Mayıs 1919. Bu şüphesiz önemli bir gündür."

MOLDOVA ZİYARETİNDEKİ TEMASLAR

"Alanda yapılabilecek yeni işbirlikleri ve ortaklıklar üzerine de kapsamlı değerlendirmelerde bulunduk. Bu ziyaret marjında soydaşlarımızla da hasret giderdik. Gökoğuz yeri, Moldova'nın güneyinde Türk soyunun yaşadığı yerdir. Soydaşlarımızın bizi ne kadar büyük bir sevgi, muhabbetle karşıladıklarını görünce, bir kez daha bu ulusun bir ferdi olmaktan büyük bir gurur duydum. Bu vesile ile 4. Gagavuz Kongresi'ne katıldık ve 20 değişik ülkeden gelen Gagavuz Türkleri ile hasret giderdik."

"SOMALİ'DE TEK İZ BIRAKAN, TÜRKİYE'NİN YAPTIĞI DESTEK VE YARDIMLARDIR"

"Bir diğer ziyaretimiz ise İngiltere'ye oldu. Londra temaslarımız çerçevesinde, İngiltere York Prensi, İngiltere Başbakanı Theresa May, Amerika Savunma Bakanı ile ikili görüşmeler yaptım. Somali, bildiğiniz gibi Doğu Afrika boynuzunda bir ülke. Uzun yıllar İtalya ve İngiltere'nin esaretinde kalmış son yıllarda bağımsızlığını kazanmış. Bağımsızlığını kazanması ile sorunları azalmamış artmış. 2012 yılında Somali diye bir devlet kalmadı dediler. O andan itibaren sayın Cumhurbaşkanı, o gün işadamları ile birlikte Somali'ye adeta çıkarma yaptı. Buradan insanlığa bir şey söyledi: İnsanlık öldüyse biz buradayız. Somali'deyiz. İnsanlığın Somali'ye dikkatini çekiyoruz. O günden sonra Somali'de yaşayan, yoksulluktan, kuraklıktan ve terörden adeta tükenme noktasına gelen o ülkede umutlar tekrar yeşerdi. Bu konferansta gördük ki, büyük büyük laflar edenler var ama orada bir konuşmacının dediği gibi,bunlar arasında bir ülke var ki; o Somali'de hiçbir hesap yapmadan, sadece oradaki insanların hayata tutunması, terörden korunması için fedakarlık yapıyor. Oraya hastaneler yapıyor, su kuyuları açıyor, okullar yapıyor, tarımla ilgili projeleri gerçekleştiriyor, polislerini askerlerini eğitiyor. Hint Okyanusu'nda, Aden Körfezi'nde deniz korsanlığını sona erdiriyor. İşte o ülkenin adı Türkiye'dir. Milyarlarca dolar yardım sözü verildi. Bir çoğu da aktarıldı ama o yardımlardan geriye hiçbir iz kalmadı. Tek iz bırakan Türkiye'nin yaptığı destek ve yardımlardır."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir