Binanın üstünde iş makinesi çalıştırıyorlar

Mersin'de bulunan 8 katlı bir bina, son kata çıkarılan iş makinasıyla yıkılmaya başlandı.

Binanın üstünde iş makinesi çalıştırıyorlar

İş makinesi operatörü Ethem Demir, yan binalara zarar vermemeye özen gösterdiğini belirterek, "Deniz manzaralı bir ortamda yıkım yapıyorum. Yorgunluk bile hissetmiyorum çalışırken. Bir nevi tatil gibi yani" dedi.

Merkez Yenişehir İlçesi Adnan Bulvarı'ndaki 8 katlı binanın zemininde çökme meydana gelince yıkılmasına karar verildi. Birkaç metre yanında binalar olduğu için yıkımın yukarıdan başlamasına karar verildi. İş makinesi, vinç yardımıyla binanın tepesine çıkarıldı. Vatandaşların şaşkın bakışları altında binanın tepeden yıkımına başlandı.
16 yıllık işi makinesi operatörü olduğunu belirten Ethem Demir, yıkım çalışmalarının meraklı bakışlar altında gerçekleştiğini söyledi. Bina tepesinde iş makinası ile çalışmanın çeşitli tehlikeleri olduğunu ifade eden Demir şunları söyledi:
"Yukarıda tehlike daha fazla, çünkü çürük binalara çıkıyoruz. Meslektaşlarımla aramızdaki fark, onlar zeminde çalışıyor ben metrelerce yüksek binaların tepesinde. Bina üzerinde çalışamıyorlar, korkuyorlar. Korkmakta da haklılar çünkü yıktığımız binalar çürük. Genelde yıktığımız binaların yanında başka binalar oluyor. Yıkım sırasında yan binalara zarar vermemeye çalışıyoruz. Zaten yıktığımız binalar çürümüş vaziyette. Güzel yanı ise deniz manzaralı bir ortamda yıkım yapıyorum. Yorgunluk bile hissetmiyorum çalışırken. Bir nevi tatil gibi yani."
Binanın yıkımının 25 gün süreceği belirtildi.

DHA

Kaynak: DHA