Görüş Bildir

Bingöl'de dev teröre lanet mitingi

Bingöl'de düzenlenen 'teröre lanet, huzura davet' mitingine katılan yaklaşık 13 bin kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla terörü lanetledi.

Bingöl'de dev teröre lanet mitingi
Bingöl'de 100'ün üzerinde sivil toplum kuruluşunun desteğiyle düzenlenen 'teröre lanet, huzura evet' adı altında miting için Valilik önünde yaklaşık 13 bin kişi toplandı. Kalabalık, 209 metrelik Türk bayrağı açarak 15 Temmuz Direniş Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş sırasında PKK, IŞİD ve FETÖ terör örgütleri aleyhine sloganlar atıldı. 15 Temmuz Direniş Meydanı'nda düzenlenen program, Kuran'ı Kerim tilavetiyle başladı. Bingöl Şehit Aileleri, Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Naim Tan'ın ve Sivil Toplum Kuruluşlarının adına Memur - Sen Bingöl İl Başkanı Mücahit Çelik'in konuşmasının ardından, siyasi partilerin Bingöl il başkanları sahneye davet edildi.
Platforma çıkan CHP Bingöl İl Başkanı Ahmet Bazencir, MHP İl Başkanı Nizamettin Alas, BBP İl Başkanı Muharrem Çolakoğlu, Saadet Partisi İl Başkanı Nusret Aytunç, Hüda - Par Merkez İlçe Başkanı Salih Çelik ve Ak Parti İl Başkanı Yılmaz Seven halkı selamladıktan sonra kısa bir konuşma yaptı. Terörü lanetleyen il başkanları, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Bingöl Valisi Yavuz Sekim Köşger, kalabalığa yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
"15 Temmuz'daki kalkışma, hain kalleş ve sinsi kalkışma çok daha organizeydi. Bizim çocuklarımızı bize karşı hazırlamışlardı. O gün siz burada aslanlar gibi durdunuz. Gençlerimiz, canlarını feda ettiler. Kadınlarımız, analarımız tankların karşısında durdu ve bu belayı defetti. Bu Anadolu insanı tek vücut oldu ve bu belayı def ettik. Şimdi eski planlarına döndüler. Ona göre daha zayıf ama bütün ellerinde tuttukları ne varsa, bütün örgütleriyle meydana sürdüler. 15 Temmuz'da bu medeniyeti toz toprak edemediler. Bunun hıncıyla tekrar kan gölüne çevirmek istiyorlar. Bütün kahpelikleriyle üzerimize geliyorlar. Biz buna teslim olmayacağız. Bizim kardeşliğimiz, 100 yıllık bir kardeşlik değil. Kardeşliğimiz, 1071'de Alparslan'dan da öte bir kardeşlik. İmanım kadar biliyorum ki, Kal-u bela'dan beri bir kardeşliğimiz var. Kaderi yaratana kurban olayım! Bu belaları def edeceğiz Allah'ın izniyle. Bizi parçalamaya çalışıyorlar, biz bu tuzaklara düşmedik. Biz onların karşısına daha kuvvetli çıktık. Bu ezanların, bayrağımızın altında yolumuza devam edeceğiz. Defalarca bunları buradan def ettik. Şimdi insanlıktan nasibini almamış teröristlerle de başa çıkmasını biliriz. Gösterdiğiniz tepki ile Türkiye'ye örnek oluyorsunuz Bingöl. Daha güzel bir ülkede birlikte yaşayacağız. Allah birliğimizi, beraberliğimiz bozmasın."
Vali Köşger'in konuşmaları sık sık, 'Kahrolsun PKK, şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganlarıyla kesildi. Vali Köşger'in konuşmalarının ardından, Bingöl İl Müftüsü Mecit Can, şehitler için dua okudu.DHA
Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi