Bitlis'te PKK operasyonu! 16 tutuklu

Bitlis'te geçen ay başlatılan PKK operasyonlarında gözaltına alınan 47 kişiden 16'sının tutuklandığı açıkladı

Bitlis'te PKK operasyonu! 16 tutuklu

Bitlis'te düzenlenen PKK operasyonlarında 17 kişinin tutuklandığı açıklandı Geçtiğimiz ay başlatılan PKK/KCK operasonları ile gözaltına alınan 46 kişiden 17'sinin tutuklandığı beliritldi

BİTLİS’te geçen ay başlatılan PKK/KCK operasyonları kapsamında gözaltına alınan 47 kişiden 17’si tutuklandı.

Bitlis Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Bitlis ve ilçelerinde PKK/KCK Terör Örgütü içerisinde 'milis-işbirlikçi' faaliyetleri tespit edilen ve aralarında Bitlis Belediyesi Başkan Yardımcısı, DBP Ahlat ve Adilcevaz Eş Başkanları, HDP Belediye Meclis Üyelerinin de bulunduğu şüphelilere yönelik olarak 3 ayrı operasyon düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 47 şüpheliden 17’sinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi. Gözaltına alınanlardan 8’i adli kontrol kararı ile serbest kalırken, 22 şüphelinin ise emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

 Bitliis Valilği'nin operasyon açıklaması

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Kapsamlı ve duyarlı çalışmalar sonucu 13 Ağustos itibarıyla il merkezi ve ilçelerinde terör örgütü PKK/KCK içerisinde milis-iş birlikçi faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen ve aralarında Bitlis Belediyesi Başkan Yardımcısı, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ahlat ve Adilcevaz ilçe eş başkanları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) belediye meclis üyelerinin de bulunduğu kişilere yönelik 3 ayrı operasyon düzenlenmiştir. Operasyonlarda yakalanan 47 şüpheliden 17'si tutuklandı, 8 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştır. 22 şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin tamamlanması için gözaltında tutulmaktadır."

Açıklamada, terör örgütleri ve bunların gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadelenin, halkın desteğini alan güvenlik güçlerinin titiz, özverili ve koordineli çalışmalarıyla kararlıkla süreceği kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz