Görüş Bildir

Ege’de kaçak bot battı, 15 kayıptan 7’sinin cesedi bulundu

Ülkelerindeki karışıklıktan kaçıp Türkiye’den Avrupa umuduyla kaçak yollarla Yunanistan’a oradan da Avrupa’daki diğer ülkelere gitmek isteyen göçmenlerin bulunduğu bot son olarak Bodrum’da battı. Batan botta kayıp olan 15 kişinin 7’sinin cesedine ulaşıldı, 8 kişi için de arama çalışmaları sürüyor.

Ege’de kaçak bot battı, 15 kayıptan 7’sinin cesedi bulundu

Bodrum’da kaçak botunun alabora olması sonucu iki gündür sürdürülen arama kurtarma çalışmalarında, kayıp 15 kişiden 7’sinin cesedine ulaşıldı. Cesetlerden 2’si bu sabah bulundu.

Geçen çarşamba günü Turgutreis açıklarındaki Tülle Adası yakınlarında, kaçak göçmenleri taşıyan bir lastik bot alabora oldu. Sudaki bir grup kaçağı gören balıkçılar, durumu Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine çalışma başlatan Sahil Güvenlik ekipleri, ilk gün 1’i kadın 5 Suriyeliyi sağ kurtardı. Suriyeli kaçakların ifadelerinden, lastik botta 8’i çocuk, 4’ü kadın 20 kişinin bulunduğu öğrenildi.

Bunun üzerine kayıp 15 kişi için arama kurtarma çalışması başlatıldı. Dün arama kurtarma çalışması yapan ekipler, 5 kişinin cesedini buldu. Bu sabah da süren arama kurtarma çalışmaları sırasında biri Akyarlar Mahallesi’nde sahile vurmuş halde, diğeri Turgutreis Mahallesi’nin Kadıkalesi açıklarında olmak üzere 2 cesede daha ulaşıldı. Biri kadın, diğeri erkeğe ait 2 ceset de cenaze aracıyla Bodrum Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Cumhuriyet savcısının ön incelemesinin ardından cesetler otopsi için, diğerleri gibi Muğla Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Halen kayıp 8 kişi için arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi