Görüş Bildir

Bodrum'da insan kaçakçılığına 8 gözaltı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde polis tarafından yapılan operasyonda, umut tacirliği yaptığı iddiasıyla, aralarında kaptan, pansiyon işletmecisi, tekne sahiplerinin de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bodrum'da insan kaçakçılığına 8 gözaltı

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, göçmen kaçakçılığı yaptığı belirlenen bir şebekeye yönelik üç ay boyunca teknik ve fiziki takip yaptı. Şüphelilerin Hatay- İstanbul- Bodrum hattında; kaçakların tanışması, yer temini ve yurt dışına çıkarılmasını sağladığı belirlendi.
Üç aylık çalışmanın ardından geçen pazartesi günü akşam saatlerinde harekete geçen polis; aralarında kaptan, pansiyon işletmecisi, tekne sahiplerinin de aralarında bulunduğu A.K., C.K., M.M.O., S.K., İ.G., U.Ç., Y.N. ve F.G. adlı 8 şüpheliyi gözaltına aldı. Ayrıca hepsi kiralık olan 2 tekne, 1 otomobil ve 1 minibüse el konulduğu belirtildi. Umut tacirlerinin kaçakları önce Hatay'dan İstanbul Aksaray'a gördükleri, ardından Bodrum'daki bir pansiyonda bir süre bekletip sorun olmaması halinde yurt dışı için yola çıkardıkları öğrenildi. Şebekenin 100'e yakın kaçağı yurt dışına çıkardığı belirlendi. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından, 8 şüpheli, bugün 'insan kaçakçılığı' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi