Bugün Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıl dönümü! Şehitler mezarları başında anıldı

Bugün Erzincan’ın düşman işğalinden kurtuluşunun 98. Yıldönümü. Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşu töreni çerçevesinde şehitlerin mezarına kırmızı karanfil bırakıldı.

Bugün Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıl dönümü! Şehitler mezarları başında anıldı

Kentin 13 Şubat günü işgalinden kurtuluşu nedeniyle ilk tören Belediye önündeki Atatürk Anıtında düzenlendi. Törene Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bianali Yıldırım, ValiSüleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy (AKP), 3'nci Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Ak Parti Milletvekilleri Sebahattin Karakelle, Serkan Bayram, kurum ve kuruluş müdürleri ile öğrenciler katıldı.

ATATÜRK ANITINA ÇELENKLER BIRAKILDI

Atatürk Anıtı'na çelenkler sunulmasının ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, işgalden kurtarılışın 98'inci yıl dönümünü kutluyor olmanın onur ve gururunu hep birlikte yaşadıklarını bildirdi. Törenin ardından Garnizon Şehitliğine geçildi. Şehitliğe çelenkler bırakılmasının ardından, saygı duruşu, saygı atışı yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Şehitlerin mezarlarına karanfil bırakılmasının ardından tören sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz