Buhran geçiriyoruz!

İntihar etti, evini ateşe verip, intihara kalkıştı, polis genç kadını intihardan vazgeçirtirken, baba oğluyla kavga edenleri saldırdı.

Buhran geçiriyoruz!

Ekonomik ve sosyal dengesizlik vatandaşın günlük yaşamını çekilmez hale getirirken, Diyarbakır'da hafta sonu ardı ardına yaşanan intihar, intihar girişimi ve silahlı kavga olayları toplumsal buhranı gözler önüne serdi. İşte hafta sonu Diyarbakır'da yaşanan ve vatandaşların yaşadığı travmatik hali ortaya koyan, olayların serisi.

BİR KADININ ATLADIĞI İHBARI

Önceki gece tarihi On Gözlü Köprü'den Dicle Nehri'ne bir kadın atladığı yönünde ihbar yapıldı. Bunun üzerine bölgeye sağlık, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi Sualtı Arama Kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, kadını bulmak için başlattıkları arama çalışmalarını gece yarısına kadar sürdürdü. Ancak her hangi bir bulguya rastlamadı.

CESET ARAMA ÇALIŞMALARI

Arama çalışmalarına dün sabah yeniden başlatıldı. Nehir üzerinde botla gerçekleştirilen aramalar kapsamında kıyı şeridindeki girintiler de tek tek arandı.

ELAZIĞ EKİBİ CESEDİ BULDU

Arama çalışmaları akşam saatlerinde son buldu. Kadının cansız bedeni 10 kilometre mesafedeki Karpuzlu Mahallesi'nde bulundu.

Buarada, arama çalışmalarına takviye ekip olarak katılan Elazığ Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği'ne bağlı dalgıçlar tarafından yapılan çalışmayla cesedi sudan çıkarılan kadının Saime V.(42) olduğu belirlendi. Cansız bedeni otopsi için Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi morguna kaldırılan ve Batman nüfusuna kayıtlı olan Saime V.'nin psikolojik sorunları olduğu, daha önce de intihara kalkıştığı bildirildi.

EVİNİ ATEŞE VEREREK YAKTI

Toplumsal buhranı ortaya koyan ikinci olay ise, önceki gün akşam saatlerinde Yenişehir ilçesinde meydana geldi. Gevran Caddesi'ndeki Karakurt Apartmanı'nda oturan ve bir süredir bunalımda olduğu öne sürülen kişi, tek başına olduğu sırada evini ateşe vererek intihara kalkıştı.

İNTİHARA KALKIŞTI, YARALANDI

Evden çıkan dumanı fark eden komşuların ihbarıyla olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri alevleri söndürürken, evini ateşe veren kişi yaralı olarak kurtarıldı. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan yaralı, hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

ALT GEÇİTTE İNTİHAR GİRİŞİMİ

Buarada, günün ikinci intihar girişimi ise, dün gece, Ofis semtinde meydana geldi. İsmi öğrenilemeyen kadın, alt geçide çıkarak, yola atlayacağını söyledi. Kadını duyan çevredekiler, alt geçide yaklaşıp, inmesi için ikna etmeye çalışırken, polise haber verdi. İhbarla olay yerine gelen polis ekipleri, uzun süre konuşup, kadını ikna etti. Alt geçitten indirilen kadın, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

KAVGA EDENLERİ SİLAHLA VURDU

Olay, dün gece Kayapınar ilçesindeki bir parkta meydana geldi. M.S. (18) ile arkadaşı M.B. arasında gün içerisinde tartışma yaşandı. M.S., akşam eve gittiğinde durumu babasına anlattı. İsmi öğrenilemeyen baba, gittiği parkta M.B.'ye tabancayla ateş etti. M.B., göğsüne isabet eden kurşunla yere yığılırken, çevre sakinleri polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Gelen ambulansla hastaneye kaldırılan M.B. tedaviye alındı. Olayın ardından kaçan şüphelinin yakalanması için polis ekipleri çalışma başlattı.

VURULDU, HASTANE YERİNE EVE GİTTİ

Buarada, dün öğle saatlerinde, Yenişehir ilçesinde meydana geldi. İsmi öğrenilemeyen, 20 yaşlarındaki genç, iddiaya göre, silahlı kavgada bacağından vurularak, yaralandı. Hastane yerine eve giden yaralı genç, ağabeyi ve kardeşinden sağlık ekibi çağırmasını istedi. İhbarla gelen sağlık görevlileri, ilk müdahalede bulunduğu genci ambulansla hastaneye götürdü. Polis ekipleri, gencin karıştığı silahlı kavga ve hastaneye gitmeme nedeni ile ilgili araştırma başlattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler