Görüş Bildir

Bursa'da sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 5 kişilik aileyi, Şahin'in haykırışları sonrasında azrail teğet geçti! Kurtuldular

Bursa'da 5 kişilik aile, soba zehirlenmesinden hayatını kaybetmek üzere iken ailenin 10 yaşındaki oğlu Şahin'in haykırışları sonrasında ölümden döndü. Azrail sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 5 kişilik aileyi teğet geçti

Bursa'da sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 5 kişilik aileyi, Şahin'in  haykırışları sonrasında azrail teğet geçti! Kurtuldular

Bursa'da 5 kişilik aile, soba zehirlenmesinden hayatını kaybetmek üzere iken ailenin 10 yaşındaki oğlu Şahin'in haykırışları sonrasında ölümden döndü. Azrail sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 5 kişilik aileyi teğet geçti

Bursa’da aynı evde yaşayan 5 kişi, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Ailenin 10 yaşındaki oğlu Şahin, bağırıp komşulardan yardım isteyerek ailesinin hayatını kurtardı. .

Olay, merkez Osmangazi ilçesi Fatih Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Gülten E. (44), Tamer E (15), Şahin E. (10), Murat E. (21), Serap Y. (18), evlerinde uyurken sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Komşularının ihbarda bulunması üzerine olay yerine gelen UMKE ve 112 Acil Servis ekipleri, zehirlenen 5 kişilik aileyi Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Çekirge Devlet Hastanesine kaldırdı.

10 YAŞINDAKİ ŞAHİN AİLESİNİN HAYATINI KURTARDI

Sabah saatlerinde uyandığında ailesinin baygın olduğunu ve evin içerisindeki gaz kokusunu fark eden 10 yaşındaki Şahin E., bağırarak komşularına haber verdi. Bunun üzerine komşular, sağlık ekiplerine durumu bildirdi. Kısa süre içerisinde olay yerine gelen UMKE ve 112 Acil Servis ekipleri, zehirlenen aileyi ambulanslara taşıdı. İlk müdahalesi olay yerine yapılan aileye oksijen tüpüyle hava verildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bursa, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık dördüncü şehri. 2014 itibarıyla 2.787.539 nüfusa sahiptir. 2015 Dünya Yaşanabilir Şehirler sıralamasında Dünya'da 48. Türkiye'de 1. sırada yer almaktadır. Marmara Bölgesinin Güney Marmara bölümünde, 40° batı boylam ve 29° kuzey enlem daireleri arasında yer alır. Eski adı Hüdavendigâr'dır. Kuzeyinde Marmara Denizi ve Yalova, kuzeydoğuda Kocaeli ve Sakarya, doğuda Bilecik, güneyde Kütahya ve batıda Balıkesir illeri ile çevrilidir.

Ekonomik açıdan Türkiye'nin gelişmiş kentlerinden biri olan Bursa doğal ve tarihsel zenginlikleriyle de önem taşır. Bursa'da en çokOsmanlı İmparatorluğu'nun kuruluş dönemine ait tarihî eserlerin bulunmasının sebebi ise, Bursa'nın Osmanlı Devleti'nin ilkbaşkenti olmasıdır. Bursa alışveriş merkezleri, parkları, müzeleri ve çarşısıyla bölgede öne çıkar. Ayrıca Bursa Marmara bölgesinin İstanbul'dan sonra gelen ikinci büyük şehridir. Türkiye'nin en önemli sanayi kentlerindendir. Şehir İstanbul'dan sonra en büyük ikinci ihracatı gerçekleştirmektedir. Şehrin futbol takımı Bursaspor 2009-10 sezonunda Süper Lig şampiyonudur.

Bursa, sanayi istatistiklerine göre Türkiye'nin en büyük sanayi kenti ve otomotiv üretim merkezidir. CNN International tarafından Türkiye'nin Detroit'i yakıştırması yapılmıştır. Tofaş, Fiat, Renault, Peugeot, Karsan Otomotiv, binek otomobil ve ticari araçlar ile Cobra Güleryüz otobüs fabrikaları Bursa'da bulunmaktadır. Bursa'nın otomotiv sanayinin Türkiye'de merkezi olmasından dolayı kurulan Bursa Otomobil Müzesi yine bu şehirde bulunmaktadır.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir