Çaldığı otomobilin plakasını değiştirdi, hacizle karşı karşıya kalınca yakalandı

Adana'da yaşayan 30 yaşındaki Yunus Emre Karslı, çaldığı otomobilin harf gurubu CLR olan plakasındaki 'L' harfini siyah bant ile değiştirip 'E' haline getirdi. Karslı, harf grubu CER olan otomobille gezerken bu plakalı otomobilin üzerinde haciz olduğu anlaşılınca yakalandı.

Çaldığı otomobilin plakasını değiştirdi, hacizle karşı karşıya kalınca yakalandı
Merkez Yüreğir İlçesi'nin Sinanpaşa Mahallesi'nde oturan Yunus Emre Karslı, anneannesi Bedriye Aydın'ın evinden dayısı Rıza Aydın'ın evinin anahtarlarını aldı. Hırsızlık suçundan çok sayıda kaydı bulunan Karslı, dayısının evinden 15 bin lira değerindeki ziynet eşyası ile plakasının harf grubu CLR olan otomobilini çaldı. Mersin'in Erdemli İlçesi'ne giden Yunus Emre Karslı, dayısının hırsızlık şikayeti nedeniyle otomobilin aranacağını düşünerek plakasındaki 'L' harfinin üzerine siyah bant yapıştırarak harf grubunu CER yaptı. Erdemli'de devriye gezen polis ekipleri, tesadüfen Karslı'yı durdurup, plaka sorgulaması yaptı. CER harf gruplu otomobilin haciz nedeniyle arandığı belirlendi ayrıca gerçek plakanın da CLR harf gruplu olduğu ortaya çıktı.
Gözaltına alınan Karslı'nın iç çamaşırına gizlediği künye, kol saati ve yüzük ile 10 bin TL ele geçirildi. Karslı, otomobilin dayısına ait olduğu hem onun, hem anneannesinin hem de amcasının evinden hırsızlık yaptığını itiraf etti. Karslı tutuklandı.

DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz