Can Dündar Erdem Gül'ün süregelen darbeye teşebbüs davaları 1 Nisan'a ertelendi

Can Dündar ve Erdem Gül hakkında açılan "darbeye teşebbüs", "casusluk" ve "FETÖ'ye isteyerek yardım etme' suçları davasının bugün görülen duruşması, 1 Nisan'a ertelendi.

Can Dündar Erdem Gül'ün süregelen darbeye teşebbüs davaları 1 Nisan'a ertelendi

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün, Cumhuriyet gazetesinde, MİT'e ait yardım tırlarının durdurulması olayına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğraflara yer verdikleri gerekçesiyle "darbeye teşebbüs", "casusluk" ve "FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmaksızın bilerek isteyerek yardım etme'' suçlarından yargılandıkları dava, 1 Nisan'a ertelendi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, kapalılık kararı gereği sadece sanıklar Gül ve Erdem, avukatları, eşleri, müştekiler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) avukatları katıldı.

Basın mensuplarının alınmadığı salona, duruşmanın sabahki bölümünü izleyen CHP ve HDP'den bazı milletvekilleri de katılmak istedi ve uyarılara rağmen duruşma salonuna girdi. Bunun üzerine mahkeme heyetinin, milletvekillerinin salondan çıkmasını beklediği ve bu nedenle duruşmayı başlatmadığı öğrenildi.

Milletvekillerine "Adil yargılamayı etkileme"den suç duyurusu

Aradan geçen bir saatlik süre sonunda salona geldiği kaydedilen mahkeme heyetinin, milletvekillerinin salondan çıkmadığı gerekçesiyle duruşmayı sonlandırdığı ve 1 Nisan'a ertelediği belirtildi.

Heyetin, uyarılara rağmen duruşma salonundan ayrılmayan milletvekilleri hakkında, "kendilerine kapalı olan duruşmadan çıkmayıp yargılamayı engelledikleri" gerekçesiyle "adil yargılamayı etkilemek" suçundan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına hükmettiği aktarıldı.

Duruşma salonundan çıkan sanıklar, avukatları ve milletvekilleri, koridorda bekleyenler tarafından alkışlarla karşılandı. Kalabalık, çeşitli sloganlar attı.

Kaynak: Anadolu Ajansı