Görüş Bildir

Can Pazarı!

Bariyerlere çarpan otobüs alev topuna döndü. Can pazarı yaşanırken, 25 kişi yaralandı.

Can Pazarı!

Lastiğinin patlaması nedeniyle sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu bariyerlere çarpınca alev alan yolcu otobüsündeki 25 kişi yaralandı. Can pazarının yaşandığı kazada tamamen yanan otobüsün bagajında bulunan pitbull cinsi bir köpek de telef oldu.

Kaza, dün saat 11.00 sıralarında Şanlıurfa- Mardin karayolunun 55'inci kilometresinde meydana geldi. Bodrum’dan Mardin’e giden ve plakası öğrenilemeyen yolcu otobüsü, hareket halindeyken lastiği patlayınca sürücü direksiyon kontrolünü yitirdi. Bariyerlere çarpan otobüs, sürtünme nedeniyle alev aldı.

CAN PAZARI YAŞANDI

Can pazarının yaşandığı kazada yangını fark eden şoför hemen yolcuları tahliye etmek için kapıları açtı. Otobüsteki 40 yolcu panik halinde kendilerini dışarıya atarken, bazıları dumandan etkilendi, bazı yolcular da el, ayak ve yüzlerinin yanması sonucu yaralandı.

Yoldan geçerken kazayı görenler durumu jandarma, itfaiye ve sağlık görevlilerine haber verdi. Tüm yolcuların tahliye olmasının ardından yolcu otobüsü ise alev topuna döndü. Olay yerine gelen ekipler, Şanlıurfa- Mardin karayolunu çift yönlü olarak ulaşıma kapattı. İtfaiye ekiplerinin otobüsteki alevleri söndürmesinin ardından bagaj bölümünde pitbull cinsi bir köpeğin yanarak telef olduğu ortaya çıktı.

Yaklaşık 1 saat sonra kontrol altına alınabilen yangında otobüs demir yığına dönerken, çoğunluğu yanık yaralısı olan 25 kişi kent merkezindeki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

 OTOMOBİL TRAKTÖRE ÇARPTI

Kaza, öğle saatlerinde Hilvan-Diyarbakır karayolunun 2'nci kilometresinde meydana geldi. Mesut Akgül yönetimindeki 01 ANR 32 plakalı otomobil, kavşaktan dönmeye çalışan Mahmut Beyret yönetimindeki 63 NH 482 plakalı traktör ile çarpıştı. Kazada, otomobil sürücüsü Mesut Akgül ile yanında bulunan Ahmet Kaya, Özlem Kaya, Ayşe Akgül, Muhammed Emin Kaya, Yonca Sönmez ile traktör sürücüsü Mahmut Beyret yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulanslarla Hilvan Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi