Görüş Bildir

Çavuşoğlu; 'PKK'nın baş düşmanı muhafazakar kürtlerdir'

Çavuşoğlu, 15 Temmuz darbe gecesinde muhafazakar kürtlerin vatanına bağlılığını sokaklara dökülmeleri ile alakalı olarak kelimelere döktü.

Çavuşoğlu; 'PKK'nın baş düşmanı muhafazakar kürtlerdir'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, PKK'nın en büyük düşmanı muhafazakar kürtlerdir açıklamasınna şöyle devam etti.

AA'nın haberine göre;  Çavuşoğlu'nun konuşmalarından satırbaşları şu şekilde "Çünkü onlar milletine, devletine bağlılığını göstermiştir. 15 Temmuz'dan sonra da 30 gece o şehirlerde hiç uyumadan, sabahlara kadar da demokrasi nöbeti tutmuşlardır. İşte bunu görünce hepten çıldırdılar." dedi.

AK Parti Antalya Teşkilatında bayramlaşma töreni yapıldı. Programda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tüm milletin mübarek Kurban Bayramını tebrik ettiğini söyledi.

Birlik ve beraberlik içinde bir bayramın daha kutlandığını belirten Çavuşoğlu, "Bu bayramda da yine birlik ve beraberlik içindeysek, bunu iki şeye borçluyuz. Birincisi 15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara, havaalanlarına, sokaklara inen, uçakların, tankların tüm saldırılarına rağmen dimdik duran Türk milleti sayesindedir. İkincisi de vatanı, milleti için canını hiçe sayarak dağda, taşta, şehirde kahramanca mücadele eden polisimiz ve askerimiz sayesindedir." diye konuştu.

Türkiye'de olduğu kadar dünyada da Müslümanların, özellikle Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada Suriye'de, Irak'ta ve diğer ülkelerdeki insanların Kurban Bayramı'nı huzur içinde geçirmeleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde büyük çaba sarf ettiklerini anlatan Çavuşoğlu, Suriye'de ateşkesin sağlanmasından büyük mutluluk duyduklarının altını çizdi.

Dün gece ateşkesin rejim tarafından bozulmaya başladığına işaret eden Çavuşoğlu, bugün gelinen noktanın en büyük sorumlusunun 600 bine yakın insanını acımadan öldüren, kimyasal silahları çocukları, kadınları yakan Esat rejimi olduğunu vurguladı.

Suriye'de ateşkesin kalıcı olmasını, ateşkesin huzura ve barışa vesile olmasını dilediklerini ifade eden Çavuşoğlu, "Bunun için her türlü desteğimizi yapıyoruz ve konuyu yakından takip ediyoruz. İnşallah Irak'a, Yemen'e, Libya'ya da huzur, barış gelir. Biz Türkiye olarak dünyanın her yerinde mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

- Türkiye'deki terör

Türkiye'de de bayramın huzurlu geçmesi için her türlü mücadeleyi verdiklerini dile getiren Bakan Çavuşoğlu, fakat dün hain PKK'nın Van'da ortalığı toz dumana kattığını söyledi.

PKK'nın en büyük düşmanının muhafazakar Kürtler olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "Çünkü onlar milletine, devletine bağlılığını göstermiştir. 15 Temmuz'dan sonra da 30 gece o şehirlerde hiç uyumadan, sabahlara kadar da demokrasi nöbeti tutmuşlardır. İşte bunu görünce hepten çıldırdılar. PKK'nın bu saldırganlığının bir sebebi de budur." ifadesini kullandı.

FETÖ, PKK, PYD, DAEŞ, YPG, DHKP-C tüm terör örgütleriyle mücadeleye devam edileceğini vurgulayan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, şehirlerin terörden temizlendiğini, şimdi dağlardaki inlerinden de temizleneceğini belirtti. Çavuşoğlu, "PKK'nın ikiz kardeşi, ruh ikizi, kan kardeşi, aynı kandan beslenen FETÖ ile de mücadele edeceğiz, sınırın ötesinde DAEŞ'i te temizlemeye devam edeceğiz. Bu büyük milletin, devletin hepsine yetecek gücü var." diye konuştu.

- Eski Milli Savunma Bakanı Gönül

Bayramlaşmaya katılan eski Milli Savunma Bakanı ve eski AK Parti Antalya Milletvekili Vecdi Gönül de Türkiye Cumhuriyetinin kolay kurulmadığını, kanlı savaşların ardından ülkenin kurulabildiğini anlattı.

Gönül, 15 Temmuz'da benzer bir tehlikenin tekrar atlatıldığını, bölgenin tek demokratik İslam devleti, halkı Müslüman olan bir cumhuriyetin büyük bir tehlike geçirdiğini, istikbalinin, varlığının adeta parçalanma arifesine getirildiğini kaydetti.

Kendisine 20 yıl korumalık yapan Hüseyin Kalkan'ın da FETÖ mensupları tarafından vurulduğunu aktaran Gönül, "Hani bunların başındaki zat keramet sahibiydi. Nasıl keramet sahibi birisi ki bunları göremedi. Bu milletin parasıyla, bu milletin emeğiyle, bu milletin her türlü tasarrufuyla belirli yerlere gelmiş insanları bu millete karşı kullandı. Allah büyük bir tehlikeden ülkemizi kurtardı. Ama şunu unutmamak lazım başımızda Tayyip bey (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan) gibi bir lider olmasaydı bunu aşmak çok zor olurdu." dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de birlik ve beraberliğin, kardeşliğin, hoşgörünün egemen olduğu zamanları yaşamanın en büyük temennisi olduğunu dile getirdi.

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer de bayramların kardeşlik bilincinin artması, dargınlıkların, küskünlüklerin ortadan kalkması için bir vesile olduğunu belirterek, AK Parti teşkilatları olarak muhtaçları bırakmadıklarını, zor günlerde hep bir arada olduklarını bildirdi.

Bayramlaşma törenine, AK Parti Antalya milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe örgütleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir