Görüş Bildir

Cezaevinden firar girişimi

Muş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda, PKK üyesi hükümlü ve tutukluların firar etmek amacıyla tünel kazma girişiminde bulundukları tespit edildi

Cezaevinden firar girişimi

Muş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu terör koğuşunda bulunan tutuklu ve hükümlülerin, firar etmek amacıyla tünel kazma girişiminde bulunduklarının tespit edildiği bildirildi.

Muş Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu'ndan yapılan açıklamada, görülen lüzum üzerine Muş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda dün arama yapıldığı belirtildi.

FİRAR HAZIRLIĞI YAPILIREN

Arama neticesinde PKK terör örgütü üyesi hükümlü ve tutukluluların kaldığı terör koğuşunda, tünel kazılması girişiminde bulunulduğunun tespit edildiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

AÇILAN TÜNEL BELİRLENDİ

"Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı, Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü ve Cezaevi Bölük Komutanlığınca gerekli araştırmalar yapılmış olup, cezaevi çevresinde herhangi bir tünel bulunup bulunmadığının tespiti hususunda tedbiren kepçe ile kazı çalışması devam etmektedir. Cezaevinde yapılan sayım ve denetimlerde hükümlü ve tutuklu mevcudunun tam olduğu, herhangi bir firarın olmadığı tespit edilmiştir. "

Açıklamada, Ceza İnfaz Kurumunun genel işleyişinin devam ettiği, herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığı kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi