CHP'li Akkaya'dan 2 asgari ücret eylemi yapan madencilere destek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Bartın'ın Amasra İlçesi'nde özel maden şirketinde işverenin en az iki asgari ücret yükümlülüğünü yerine getirmediği gerekçesiyle iş bırakma eylemi yapan maden işçilerine destek verdi.

CHP'li Akkaya'dan 2 asgari ücret eylemi yapan madencilere destek

Amasra'da faaliyet gösteren şirketin 3 kuyusunda çalışan 310 işçi, işverenin 11 Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe giren Torba Yasa'dayer alan linyit ve taşkömürü çıkarılan madenlerde işçilere en az 2 asgari ücret ödenmesi yükümlülüğünü yerine getirmediği gerekçesiyle Pazartesi günü iş bıraktı. Tarlaağazı Kuyusu'nun bulunduğu şirketin idari binası önünde çadır kurup bekleyen işçilere bugün CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya da destek verdi. Akkaya,Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ve Genel Maden İşçileri Sendikası temsilcileriyle işçileri ziyaret etti.
İşçilere hitaben konuşan Akkaya,haklı bir direniş yaptıklarını, bumücadelelerinde yanlarında olduklarını söyledi. Akkaya,şöyle konuştu:
"İşveren gerekli ödemeyi yapmıyor. Siz de ilgili kanun gereğiiş bırakma hakkınızı kullanıyorsunuz. Bu yaptığınız eylem yasal bir eylemdir. Çünkü siz çalışıp üreteceksiniz, alın terinizin karşılığını alıp çoluk çocuğunuz için harcayacaksınız. Patrona 'Sen çekil de biraz da o koltukta ben oturayım' demiyorsunuz. En doğal hakkınızı arıyorsunuz. Üretimden doğan gücünüzü kullanıyorsunuz. Sizin altınızda TOMA yok, elinizde biber gazı yok. Sizin elinizde üretimden gelen gücünüz var. O da demokratik bir hak. Hiç kimseye zarar vermeden kamuoyu yaratmak için, sesinizi duyurmak için bu eylemi yapıyorsunuz. Bu da yerini bulacaktır. Sesiniz Meclis'e veBaşbakan'a kadar gitti. Soma faciasının ardından yasalaşan çift asgari ücret sizin ananınızın ak sütü gibi helaldir. Daha fazlasına da layıksınız. Biz sizin yanınızdayız."
Akkaya, daha sonra ilçeden ayrıldı.

Kaynak: DHA