CHP'nin adayı İnce

24 Haziran'da yapılacak erken seçimde, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı kim olacak sorusu yanıtını buldu.

CHP'nin adayı İnce

CHP'nin kapalı grup toplantısında Yalova Milletvekili Muharrem İnce, oy birliğiyle aday olarak belirlendi.

İnce aday olarak belirlenmesinin ardından yaptığı ilk açıklamada, "Her şey güzel olacak" ifadelerini kullandı.

Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda yapılan aday tanıtım toplantısına İnce ile birlikte gelen Kılıçdaroğlu konuşma yaptı.

CHP lideri konuşmasının sonunda "Eski bir öğretmen yeni bir politikacı, sayın Muharrem İnce gel bakalım buraya" diyerek İnce'yi sahneye davet etti.

Sahneye gelen İnce şunları söyledi: "Hep söylediniz parti başkanından cumhurbaşkanı olmaz. Parti üyesinden cumhurbaşkanı olmaz. Ben de bu görüşünüze katıldım. 24 Haziran'da Allah'ın izini milletin isteğiyle cumhurbaşkanı olacağım. Sadece CHP'lilerin değil, sadece bu salonda bulunanların değil. 80 milyonun herkesin AK Partililerin, MHP'lilerin, Kürtlerin, Türklerin, alevilerin, sünnilerin herkesin cumhurbaşkanı olmak için. Onun için 15 yaşında 79 ara seçimlerinde sokaklara afiş asmaya çıkmış ve 39 yıl CHP'nin rozetini taşımış biri olarak ben tarafsız bir cumhurbaşkanı olacağım ve rozetimi size emanet ediyorum."

İnce, kürsüde yaptığı konuşmada partili cumhurbaşkanlığına Kılıçdaroğlu gibi kendisinin de karşı olduğunu belirttikten sonra parti rozetini çıkarıp Kılıçdaroğlu'na teslim etti.

Kılıçdaroğlu da CHP rozetini kendisine teslim eden İnce'ye Türk bayrağı rozeti taktı.

Kaynak: AJANSLAR