Cinayet zanlısı, atla kaçarken yakalandı

Adana'da cinayet zanlısı olarak aranan 30 yaşındaki Alican Çiçek, polislerden kaçmak için çaldığı atla kaçarken yakalandı.

Cinayet zanlısı, atla kaçarken yakalandı

İddiaya göre, internet kafe çalıştırma yüzünden çıkan kavgada, Metin Alat, 19 Ekim 2010'ta Selahattin Tuncer'i silahla yaraladı. İntikam almak isteyen Tuncer'in arkabaları da 22 Aralık 2010'da 'akrep' adı verilen silahla Ahmet Alat'ı yaylım ateşine tuttu. Ağır yaralanan Ahmet Alat, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Son nefesinde kendisine ateş açanların ismini veren Alat'ın ifadesi üzerine çalışma başlatan ekipler, Selahattin Tuncer, Ahmet Tuncer, Alican Çiçek'i yakaladı. Olaya karışan Ramazan Durak ise kaçtı.

Tasarlayarak adam öldürme suçundan yargılanan sanıkların tamamı 25'er yıl hapis cezası aldı. Dosyaları yargıtaya gönderilen zanlılar ise bir süre sonra tahliye oldu. Alican Çiçek, 2 çocuğunu ve eşini Adana'da bırakıp Suriye'ye kaçtı. Sanıklardan Selahattin Tuncer, Ahmet Tuncer cezaevine gönderildi. Firarda olan Ramazan Durak, geçtiğimiz ay yakalanırken, Alican Çiçek ise yurt dışında olduğu için bulunamadı. Yaklaşık 2 yıldan beri Suriye'de yaşayan Alican Çiçek, eşi ve çocuklarını görmek için önceki gün Adana'ya geldi.

EVİNE DÖNÜNCE YAKALANDI

Çiçek'in evine döndüğü bilgisini alan polis, yakalamak için harekete geçti. Sarıhamzalı Mahallesi'ndeki evinden çıkan Alican Çiçek, polisin geldiğini görüp, hipodrum yanındaki bir çiftlik evine girdi. Çiftlikteki ahırdan at çalan Çiçek, kaçmak isterken ekiplerce yakalandı. Üzerinden kimlik çıkmayan Alican Çiçek, gözaltına alındı. Ekiplere, "Yıllardan beri yurt dışındayım, çocuklarımı özledim. Görmek için gelmiştim. Bıraksaydınız ya bir kaç gün hasret giderseydim" diye sitem etti.

Alican Çiçek, işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi.

DHA

Kaynak: DHA