Cinayetin sırrı çözüldü

Çınar'da feci şekilde dövülerek öldürülen 8 yaşındaki Muhammed cinayetinde flaş gelişme yaşandı. Serbest bırakılan hala ve dayısının çocuğu yeniden gözaltına alınıp, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Cinayetin sırrı çözüldü

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde, metruk bir evde yaralı halde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Muhammed Veli Dümez´in (8) ölümüyle ilgili daha önce gözaltına alınıp, serbest bırakılan halası H.T. ile akrabası S.O. tutuklandı.

YENİDEN GÖZALTI

Olay, 22 Ocak Çarşamba günü Çınar ilçesindeki Başalan Mahallesi'nde meydana geldi. Dümez ailesi, çocukları Muhammed Veli'nin kaybolduğunu fark edince arama çalışmalarına başladı. Mahalle halkının da katılımıyla yapılan aramada Muhammed Veli, metruk bir evde ağır yaralı halde bulundu. Yakınları tarafından Bismil Devlet Hastanesi'ne götürülen Muhammed Veli, tedaviye alındı. Ancak doktorların çabalarına rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

BU KEZ TUTUKLANDI

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca görevlendirilen özel ekibin sürdürdüğü soruşturma devam ederken, Muhammed'in ölümüyle ilgili dayısı V.T., halası H.T., halasının oğulları E.T. ve Ö.F.T, akrabası B.T. ve S.O. yeniden gözaltına alındı. Sorguları tamamlanan H.T., E.T. ve Ö.F.T. B.T. ve S.O. adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan hala H.T. ile akrabası S.O. tutuklanırken, E.T. ve Ö.F.T. B.T. serbest bırakıldı. Gözaltındaki V.T.'nin ise jandarmadaki sorgusu dün sona erdi. Adliyeye çıkarılan V.T. tutuklanarak cezaevine götürüldü. V.T.’nin tutuklanmasıyla cinayetle ilgili tutuklu sayısı 3’e çıktı.

SORUŞTURMANIN İÇERİĞİ

Muhammed Veli Dümez, evinin bulunduğu Başalan Mahallesi’nde 21 Ocak akşamı kaybolmuştu. Aynı mahallede metruk bir evde yüzü parçalanmış halde bulunan Dümez, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Cinayetle ilgili Dümez’in 6 akrabası gözaltına alınmıştı. İfadeleri alınan kişilerin hepsi serbest bırakılmıştı. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında çocuğun halası H.T., halasının oğulları E.T. ve Ö.F.T., B.T., S.O. ile çocuğun dayısı V.T. jandarma tarafından yeniden gözaltına alınmıştı. E.T., Ö.F.T. ve B.T.  önceki gün savcılık işlemleri ardından  serbest bırakılırken, H.T. ve S.O. ise sevk edildikleri hakimlikte tutuklanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz