Çirkin saldırı

Başörtüsü ve İslam dinine yönelik alçak saldırılar sürüyor. Bu kez Adana'da yolda yürüyen çarşaflı iki bayana, sözlü ve fiziksel saldırıda bulunuldu.

Çirkin saldırı

Başörtüsü ve İslam dinine saldırıların ardı arkası kesilmiyor. Dün İstanbul Atatürk Havalimanı'nda başörtülü vatandaşlara ve görevlilere hakaretler yağdıran bir şahıs o anları kayda alarak sosyal medyada paylaşmıştı.

ALÇAK SALDIRILAR SÜRÜYOR

Superhaber sitesinin haberine göre, bu çirkin ve sistematik saldırılara bir yenisi Adana'da eklendi. Bu kez, Seyhan ilçesinde Ahmet Demir isimli vatandaşın kızı Yaren Demir başörtüsü düşmanı bir kadının hedefi oldu.

SOSYAL MEDYADA NEFRET

Ahmet Demir, kızının yaşadığı saldırıyı, "Bugün kızım feci bir olay yaşadı. Başı örtülü olduğu için sokakta bir kadının nefret dolu saldırısına uğradı. Kadın 'FETO'cu diyerek saldırmış, başörtüsünü açmaya çalışmış ve yüzünden yaralamış" ifadeleriyle aktardı.

O saldırı anına ait güvenlik kamerası ortaya çıkarken, görüntülere; Yaren Demir'in yanından geçen bir kadının önce sözlü tacizde bulunması, ardındansa yanına giderek genç kızın başörtüsünü açmaya çalışması yansıdı.

GENÇLER KIZLAR KONUŞTU

Yolda karşılaştığı bir kadın tarafından sözlü ve fiziksel saldırıya uğrayan başörtülü Yaren Demir ve Caziye Öztekin konuştu. Yaşanan olaydan dolayı üzüntü duyduklarına söyleyen Demir, "Olay günü, Caziye ile bir arkadaşımızı ziyaretten dönüyorduk. Yoldan geçen bir kadın, bize hakaret etti. Bende ne olduğunu sordum, küfür ederek üzerimize yürüdü, peçemi açıp suratımı çizdi. Daha sonra çevredeki esnaf bizi ayırdı, kadın ise olay yerinden kaçtı. Bizde polise giderek şikayetçi olduk" dedi.

SİYASETE MALZEME OLMASIN

Yaren Demir'in babası Ahmet Demir ise, "Toplumumuz malesef kutuplaştı, biz bu olayın farklı bir yöne çekilmesini, siyaset malzemesi olmasını istemiyoruz " dedi.

TACİZ VE DARPTAN SORUŞTURMA

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili "tehdit, hakaret ve darp" suçlamasıyla soruşturma başlattı Örtülü kadınlardan Yaren Demir, Fatih Polis Merkezi Amirliğine başvurarak karşı taraf hakkında şikayetçi oldu. Bunun üzerine Adana Cumhuriyet başsavcılığı "tehdit", "hakaret" ve "yaralama" suçlamasıyla soruşturma başlattı. Şüpheli kadının kimliğinin tespit edilmesi ve yakalanması için polisin çalışması sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz