Görüş Bildir

Cizre'de polis tarafından vurulan Nihat Kazanhan davası için kalem kırıldı

Cizre'de 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın başından vurularak öldürülmesine mahal veren Özel harekat Polisi hakkında karar çıktı.

Cizre'de polis tarafından vurulan Nihat Kazanhan davası için kalem kırıldı

Geçtiğimiz Ocak ayı içerisinde arkadaşları oyun oynarken Cizre'de vurulan 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın ölümüne sebbiyet veren Özel harekat Polisinin akıbeti belli oldu. Polise 13 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde geçen yıl Ocak ayında 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın ölümüyle ilgili 1'i tutuklu 5 polisin yargılandığı davada bugün karar çıktı. Cizre 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu yargılanan özel harekat polisi N.G.'ye 13 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, tutuksuz yargılanan 3 polise suçu bildirmeme nedeniyle 5'er ay hapis cezası verirken, 1 polis ise beraat etti.

ARKADAŞLARIYLA OYUN OYNARKEN BAŞINDAN VURULDU

Cizre'de geçen 14 Ocak 2015 tarihinde Nihat Kazanhan'ın arkadaşlarıyla oynarken başından vurularak ölümüyle ilgili olarak tutuklanan özel harekat polisi Mehmet N.G. ile tutuksuz sanıklar komiser yardımcısı U.İ. ve özel harekat polisleri H.V., O.Ç. ve G.T.'nin yargılanmasına Cizre 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün devam edildi.

DİYARBAKIR BARO BAŞKANI'NDAN MAHKEMEYE: SİZDEN TARİHİ BİR KARAR BEKLİYORUZ

Şırnak, Diyarbakır, Ankara, Manisa ve İstanbul Barolarının katılımı ile gerçekleştirilen duruşmada söz alan Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen, kamu görevlilerinin her suçu işleyebileceği algısının yıkılması gerektiğine belirterek, mahkemeye "Sizden tarihi bir karar bekliyoruz" dedi.

Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elci ise, Nihat Kazanhan'ın vurulduktan sonra hastaneye götürülmemesinin suçun kasten işlendiğini gösterdiğini söyledi. İstanbul Barosunu temsilen konuşan Ayşenur Demirkale de, "Devletin yaşam hakkını koruma yükümlülüğü var, soruşturma eksik yapılmıştır" diye konuştu.

ÖZEL HAREKAT POLİSİNE 13 YIL 4 AY HAPİS

Cizre 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi verilen aradan sonra kararını açıkladı. Mahkeme, Nihat Kazanhan'ın ölümüne neden olan ve tutuklu yargılanan özel harekat polisi N.G.'ye, 'Haksız tahrik altında olası kasıt ile suçu işlediği' gerekçesiyle 13 yıl 4 ay, 3 polise ise 'suçu bildirmeme' suçundan 5'er ay hapis cezası verdi.

Tutuksuz yargılanan bir polis ise beraat etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir