Görüş Bildir

Çöl sıcakları Çarşamba’ya kadar devam edecek

Meteoroloji'den gelen son dakika açıklamalarına göre hava sıcaklıkları Çarşamba gününe kadar rekor seviyede olacak. Hava sıcaklıkları Çarşamba gününe kadar 30-35 derecelerde seyredecek

Çöl sıcakları Çarşamba’ya kadar devam edecek

Yurdun genelinde çöl sıcaklarının Çarşamba gününe kadar devam etmesi bekleniyor. Sıcaklıklar ülke genelinde ortalamayı 5-9 derece aşıyor. İç ve Doğu Anadolu'da sıcaklıklar eylül ayı için rekor seviyeye yakın...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre ayın 20’sinden itibaren artık yağış ve serin havanın gelmesi bekleniyor. Tahminlere göre Çarşamba günü şiddetli yağmur ve serin hava gelebilir.

İstanbul’da cumartesi (bugün)  hissedilen sıcaklık 34 dereceye ulaştı. Gece ise 10 derece düşüp 23 derece hissedilmesi bekleniyor. Pazar günü gündüz sıcaklığın 35, gece ise 21 derece, pazartesi 34 – 20, Salı 33-21, Çarşamba ise 26 –21 derece olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre geçtiğimiz hafta boyunca ülkemiz sıcak hava dalgasının etkisinde kaldı. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyretti. Yurdumuzun kuzeybatı kesimlerinde Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın illerimizde bugüne kadar ölçülmüş Eylül ayı en yüksek sıcaklık rekorları kırıldı.

Bu hafta sonu ve önümüzdeki haftanın ilk günleri özellikle yurdumuzun iç kesimlerinde (İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz ve Karadeniz bölgesinin iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında) ekstrem sıcaklık değerleri görülebileceği ve Eylül ayı en yüksek sıcaklık rekorlarının kırılabileceği tahmin ediliyor.

Mevsim normallerinin oldukça üzerinde gerçekleşecek en yüksek sıcaklıklar ile özellikle yurdumuzun iç kesimlerinde sonbaharın gelmesiyle birlikte gece ve gündüz sıcaklıkları arasındaki aşırı farktan dolayı yaşanabilecek sağlık problemlerine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi