Çorum'da astsubayın şahıs aracında, termosifona saklanan uyuşturucular, polisi bile bozguna uğrattı

Çorum'da polis ekipleri, astsubay üstçavuş Hasan Ö. yönetimindeki otomobilin bagajında, banyo termosifonunun içerisine gizlenmiş 29 kilo 400 gram eroin ele geçirdi. Hasan Ö. tutuklandı

Çorum'da astsubayın şahıs aracında, termosifona saklanan uyuşturucular, polisi bile bozguna uğrattı

Çorum'da polis ekipleri, astsubay üstçavuş Hasan Ö. yönetimindeki otomobilin bagajında, banyo termosifonunun içerisine gizlenmiş 29 kilo 400 gram eroin ele geçirdi. Hasan Ö. tutuklandı.

Çorum Valiliği, polis tarafından geçen perşembe günü gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonu ile ilgili açıklama yaptı. Bir miktar eroinin Ankara'ya getirileceği bilgisini alan Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Astsubay Üstçavuş Hasan Ö. yönetimindeki 06 BL 152 plakalı otomobili Van'dan itibaren takibe aldı.

Otomobil, Çorum'un Alaca İlçesi'ne bağlı Alacahöyük mevkisinde kovalamaca sonucu durduruldu. Otomobilde yapılan aramada, bagaj kısmındaki banyo termosifonunun içerisine paketler halinde gizlenmiş 29 kilo 400 gram eroin ele geçirildi. TUTUKLANDIGözaltına alınan araç sürücüsü Astsubay Üstçavuş Hasan Ö., Alaca İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından Ankara'dan gelen ekiplere teslim edildi. Savcılıktaki ifadesinin ardından mahkemeye çıkarılan Hasan Ö., 'Uyuşturucu madde imal ve ticareti yapmak' suçundan tutuklanarak Mamak Askeri Cezaevi'ne gönderildi. Hasan Ö.'nün, 11 aydır çeşitli suçlardan arandığı ve firarda olduğu belirtildi.

Çorum, İç Orta Karadeniz Bölgesi'nde Çorum ilinin merkezi ve aynı isim ile merkez ilçesi olan şehir. Toprak sanayi ve makine imalat sanayi çok gelişmiştir. Orta Karadeniz Bölümü'nün iç kısmında yer almaktadır. Doğuda Amasya, güneyde Yozgat, batıdaÇankırı, kuzeyde Sinop, kuzeydoğuda Samsun, güneybatıda Kırıkkale ile çevrilidir.

Enlem ve boylam değerlerine göre ise; 34 derece 04 dk. doğu boylamları ile 39 derece 54 dk. kuzey enlemleri arasında yer almaktadır. Deniz seviyesinden ortalama yüksekliği (rakımı) 820 metredir.

Ankara'ya 244, İstanbul'a 608, Amasya'ya 92, Sinop'a 294, Samsun'a 172, Tokat'a ise 188 km. mesafededir.

İlçelerin il merkezine uzaklıkları ise; Alaca 52, Bayat 83, Boğazkale 87, Dodurga 42, İskilip 56, Kargı 106, Laçin 29, Mecitözü 37,Oğuzlar 68, Ortaköy 57, Osmancık 59, Sungurlu 72 ve Uğurludağ 66 km'dir.

Kaynak: Diyarbakır Söz