Görüş Bildir

Dağlıca Taburu askerleri PKK'nın adeta inlerine baskın yapıyor

Hakkari Yüksekova'da operasyonlar devam ederken, Dağlıca 6'ncı Sınır Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı askerler PKK'lı teröristlerin adeta inlerine baskın yapıyor.

Dağlıca Taburu askerleri PKK'nın adeta inlerine baskın yapıyor

Hakkari Yüksekova'da operasyonlar devam ederken, Dağlıca 6'ncı Sınır Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı askerler PKK'lı teröristlerin adeta inlerine baskın yapıyor.

Yüksekova'ya yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan ve bugüne kadar hep PKK'lı terröristlerin yaptığı eylemlerle gündeme gelen Dağlıca bölgesindeki operasyonlar ararılıksız sürerken, yüksekliği 2 bin 500 metreyi bulan bölgenin hakimiyeti artık tamamen Mehmetçiğin elinde bulunuyor. Hakim noktalara üs bölgelerinin kurulduğu bölgede, Mehmetçik gece gündüz el tetikte teröristleri adım adım takip ediyor. Mağaralar ise didik didik kontrol edilip, imha ediliyor. DHA ekibi de Dağlıca bölgesine giderek Mehmeçiğin yaptığı faaliyetleri görüntüledi.

Dün gece de sarp kayalıkların ve mağaraların yoğun olarak bulunduğu Beytepe'ye operasyon gerçekleştirdi. Isıya duyarlı termal kameralar tarafından mağaralar bölgesinde görüntü alındı. İlk olarak mağaraların bulunduğu bölge Dağlıca Taburu'nda konuşlu ağır silahlar tarafından ateş altına alındı. Gece atışlarının ardından askerler sabahın erken saatlerinde bölgeye operasyon için intikal etti. ASKERLERİN AĞIR YÜKLERİNİ KATIRLAR TAŞIYOR Dağlıca Taburu'nda görev yapan tim, şafakla birlikte gece atışlarının yapıldığı mağaraların bulunduğu bölgeye intikal etti. Zorlu arazi şartlarında askerler mağaralar bölgesine yaya olarak intikal ederken, askerlerin ağır silah ve mühimmatları ise katırlarla taşındı. DRONE İLE MAĞARANIN GÖRÜNTÜSÜ ALINDI Bölgeye ulaşan askerler ilk olarak mağara çevresinde el yapımı yapımı patlayıcı kontrolü yaptı. Mağara girişi için de drone kaldırılarak keşif yapıldı. Drone tarafından mağara girişine ait yerin görüntüsü, taburdaki harekat merkezinde görevli askerler tarafından incelendi ve operasyon için düğmeye basıldı. TERÖRİSTLERİN TEKRAR MAĞARALARDA KONUŞLANMASINI ÖNLÜYORLAR Mağara girişine gelen askerler, ilk olarak roket atar ve bombaatarlar ve el bombaları ile mağaraya atışlar yaptı. Daha sonra mağaranın sağ ve sol tarafına konuşlanan askerler kontrollü bir şekilde mağaranın içine girdi. Mağarada yapılan aramalarda faaliyetlerinde terörist unsurlara rastlanmadı.   Askeri yetkililer, Dağlıca bölgesinde mağaralarda teröristlerin tekrar konuşlanmasını engellemek amacıyla operasyonların aralıksız sürdüğünü söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir