Dalyan'da Ralli heyecanı

Muğla'nın Ortaca İlçesi Dalyan Mahallesi'nde Avrupa Birliği Bakanlığı Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkanlığı tarafından düzenlenecek ve 20 yaş üstü araçların katıldığı 10'uncu Allgau- Orient Dostluk ve Barış Rallisi hem bölge hem de Dalyan'ın ekonomisine ciddi katkı sağlayacak.

Dalyan'da Ralli heyecanı

Dalyan'da 21-22 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 10'uncu Allgau- Orient Dostluk ve Barış Rallisi, CNN Türk ve Best FM'in yanı sıra 12 Avrupa televizyon kanalı tarafından da canlı yayınlanacak. 10 Mayıs'ta Almanya'nın Oberstaufen kentinden başlayan Ralli 28 Mayıs'ta Ürdün'de sona erecek. Ralliye Almanya, Avusturya, İsviçre, Finlandiya, İtalya, Kuzey Kıbrıs, Polonya, Bosna-Hersek, İngiltere, İzlanda, Japonya, Hırvatistan, Lihteştayn, Romanya, Rusya, Sırbistan, Singapur, Slovenya, ABD ve Türkiye'den 113 takımda 650 yarışmacı 260 araba ile katılıyor. CNN Türk'ün canlı yayınlayacağı Ralli'yi yurtdışından yazılı ve görsel basın mensupları takip edecek.
Ralli Tertip Komitesi'nde yer alan Dalaman Havalimanı işletmecisi ATM/YDA'nın Genel Müdürü Hamdi Güvenç, dostluk ve barış adına 10 yıldır uluslararası alanda düzenlenen ve her geçtiği şehirde kabul gören bu Ralli'nin bir ayağının Dalyan'da yapılmasından memnuniyet duyduklarını söyleyerek Dalyan'ın tanıtımına da önemli bir katkı sağlanacağını dile getirdi. Katılımcıların 2 gün boyunca konaklayacağını belirten Güvenç, "Bölgesel ekonomiye katkı sağlandığı gibi tanıtım da yapılacak. Bunun için gezici bir kütüphane oluşturulacak. Umuyoruz ki proje geleneksel hale dönüşür" dedi.

"OTOMOBİL YARIŞI DEĞİL, KAYNAŞMA"

Ralli'nin Muğla-Dalyan Koordinatörü turizmci Ali Mürşit Yağmur, Mercedes ve BMW gibi markalara ait 20 yaş üstü araçlarla, 650 yarışmacının Dalyan'a geleceğini söyleyerek, "Bu bir otomobil yarışı değil, dostluk ve barış yarışı, kültür kaynaşmasıdır. Bölgenin fotoğraflarını çekip sosyal medyada paylaşacaklar. Bu sayede Dalyan 20 farklı ülkede tanınacak. Yarışmacılara gittikleri bölgelerde ödev veriliyor. Örneğin Dalyan'da Radar Tepesi'ne çıkılarak Dalyan, İztuzu ve Dalyan kanallarının en iyi fotoğrafının çekilmesi istenecek. Yine Dalyan kanalında bir kaya üzerine çizilecek bir resmin bulunarak fotoğraflanması istenecek. Son nokta Ürdün'de bunlar değerlendirmeye alınarak dereceye girenler saptanacak" dedi.

Kaynak: DHA

Çok Okunan Haberler