Görüş Bildir

Darbe dönemi cumhurbaşkanı Kenan Evren'in 17 yılını verdiği 3 katlı lüks Beyazevi rekor fiyata yıkıldı

80 darbesinde en konuşulan isim olan Kenan Evren'in İzmir'e taşnmasının akabinde marmaris'te bulunan 'Beyazev' olarak tabir edilen 3 katlı lüks villası satıldı. İsmi açıklanmayan bir iş adamının aldığı Kenan Evren'in 17 yılını geçirdiği villası yıkılıp yerine yeni bir bina yapılacağı açıklandı. Kenan Evren'in marmaris'tekş vllası 900 bin liraya satıldı

Darbe dönemi  cumhurbaşkanı Kenan Evren'in 17 yılını verdiği 3 katlı lüks Beyazevi rekor fiyata yıkıldı

80 darbesinde en konuşulan isim olan Kenan Evren'in İzmir'e taşnmasının akabinde marmaris'te bulunan 'Beyazev' olarak tabir edilen 3 katlı lüks villası satıldı. İsmi açıklanmayan bir iş adamının aldığı Kenan Evren'in 17 yılını geçirdiği villası yıkılıp yerine yeni bir bina yapılacağı açıklandı. Kenan Evren'in marmaris'tekş vllası 900 bin liraya satıldı

Türkiye'nin 7’inci Cumhurbaşkanı ve Genelkurmaybaşkanı sıfatıyla 12 Eylül 1980 darbesini yapan komitenin lideri olan Kenan Evren’in 1989 ila 2007 yılları arasında 18 yıl yaşadığı villa yaklaşık 9 yıldır satılıktı.

Marmaris'in Armutalan'daki 6 oda, 2 salon evin tapudaki satış fiyatının 900 bin lira olduğu, satıcıların ise Evren’in kızları Nebahat Şenay Gürvit ve Semahat Gülay Evren olarak göründüğü öğrenildi.

Villayı satın alan ve kimliği sır gibi saklanan İstanbullu iş adamının, binayı kentsel dönüşüm kapsamında yıkarak yenisini yapacağı bildirildi.

YAZLIK OLARAK YAPTIRDI, YAZ- KIŞ OTURDU

Kenan Evren, 2007’de Marmaris’ten taşınırken gazetecilere yaptığı açıklamada ’Beyazev’in arsasını 1986’da aldığını, inşaatını ise 1989’da tamamlandığını belirterek,

"Bu evi yaptırırken yazlık olarak inşa ettirmiştim. Kafamda yazın Marmaris’te, kışın da oİstanbul’daki apartman dairemde yaşamak vardı.

Ancak Marmaris’te kışın bazı günler kalorifer yakma ihtiyacı bile hissedilmemesi ilgimi çekti.

Avukat bir arkadaşımın da telkiniyle yaz- kış Marmaris’te yaşama kararı aldım. En alt katta yer alan havuzda havanın tadını çıkartmaya başladım." diye konuşmuştu.

Evren, 9 Mayıs 2015'te hayatını kaybetmişti.

Kenan Evren Öldü!

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) 98 yaşında öldü.

22 yıl hastalıklarla mücadele etti

Tedavi gördüğü GATA'da yaşamını yitiren 12 Eylül askeri darbesinin başındaki isim olan Kenan Evren, uzun yıllardır sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu.

Kenan Evren'in 1993'ten itibaren yaşadığı ciddi sağlık sorunları şöyle:

Kenan Evren, 1993'te ABD'de prostat kanseri nedeniyle ameliyat oldu. 1998'te GATA Kalp Damar Cerrahi ana bilim dalında yatarak tedavi gördü. 2002'te yapılan muayenesi sonucu koroner anjiyooldu. 2005'te sol kulakta kanser hücreleri tespit edilerek tedavi gördü. 2009'ta akciğerlerdeki sorunun zatürree dönüşmesi sebebiyle İzmir Askeri Hastanesi'nde tedavi gördü. Ağustos 2009'da bağırsak ameliyatı oldu. Mart 2012'den itibaren yaşlılığa bağlı bir dizi rahatsızlığı nedeniyle GATA'da tedavi görmeye başladı. Kenan Evren'le ilgili yargılandığı ve müebbet hapse mahkum edildiği mahkemeye gönderilen 2012 tarihli raporda,  "Son iki yılda geçirdiği büyük ameliyatın olumsuz yan etkileri ve mevcut hastalıkları yaşam kalitesini bozmuş ve çoğunlukla ev ortamında yaşamasını gerektirmiştir. Bu durumun yanı sıra (2012 yılında) 95 olan ileri yaşı, her gün 12-17 kalem ilaç kullanmak zorunda olması sürekli hemşire bakımını gerektirmekte ve sürekli özel hemşire bakımıyla yaşamını sürdürmektedir" denilmişti.

Kenan Evren, 12 Eylül darbesi nedeniyle yargılandığı davada, müebbet hapse mahkum edilmişti. Ancak temyiz edilen davanın Yargıtay süreci devam ediyordu. Evren, hem Genelkurmay Başkanlığıhem de Cumhurbaşkanlığı görevinde bulunduğu için defni öncesinde cenaze namazı sırasında devlet töreni düzenlenecek.  Eğer ailesi karşı çıkmazsa veya aksi yönde bir vasiyeti yoksa Evren’in, Devlet Mezarlığı’na defnedilmesi gerekiyor. İlker Başbuğ, 2009’da Genelkurmay Başkanlığı döneminde Evren’i, hastanede komutanlarla birlikte ziyaret etmişti.

Ahmet Kenan Evren (17 Temmuz 1917; Alaşehir, Manisa - 9 Mayıs 2015; Ankara), Türk asker ve devlet adamı; Türkiye'nin 7.Cumhurbaşkanı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 17. Genelkurmay Başkanı. Kenan Evren, 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'nden sonra devlet başkanı unvanını almış, 1982 Anayasasının halkoyuna sunulup yürürlüğe girmesi ile birlikte Türkiye'nin yedinci cumhurbaşkanı olmuştur (1982-89).

18 Haziran 2014 tarihinde, Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 12 Eylül 1980'de dönemin başbakanı Süleyman Demirel'e muhtıra vermek, T.C. Anayasasını ve Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs suçundan müebbet hapis cezası verilmesine ve orgenerallik rütbesinin erliğe düşürülmesine karar verildi. Yargıtay'da onanmalarıyla kesinlik kazanacak kararların, 24 Kasım 2014 itibarı ile Yargıtay sürecine henüz başlanmamıştı. Evren'in ölümünün ardından Yargıtay süreci devam eden kamu davası düşmüş oldu.

9 Mayıs 2015'te, tedavi gördüğü Gülhane Askerî Tıp Akademisi'nde 97 yaşında hayatını kaybetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir