Darbeyi durduran Cumhuriyet savcısının ölüm nedeni belirlendi

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, geçtiğimiz gün feci kaza da hayatını kaybetti. Kazanın içerisinde suikast girişiminde bulunulduğu iddiaları gündeme sarsarken, kaza yerindeki soruşturma tamamlandı

Darbeyi durduran Cumhuriyet savcısının ölüm nedeni belirlendi

Geçtiğimiz gün o elim kaza da hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in ölümünde suikast şaibesi kazadan beri soruşturulmakta. Ehliyeti elinden alınan şoförün kullandığı TIR'ın direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonrasında Savcının makam aracına çarpması şeklinde meydana gelen kaza da herhangi bir suikast girişimine rastlanmadığı, kaza olduğu son dakika olarak açıklandı. Mustafa Alper bilindiği üzere 15 Temmuz darbe girişimi akabinde Denizli'de alayın hareketlenmesini engellemiş ve alay komutanı tutuklamıştı.

Denizli merkezli önemli FETÖ soruşturmalarını yürüten Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper (48) ve şoförü Muzaffer Akşehirli, dün Sabah cezaevine giderken, yan yoldan kavşağa yaklaşırken “Dur” işaretine uymayarak aniden ana yola çıkan hafriyat kamyonunun çarpıp üstüne devrildiği makam aracında yaşamını yitirdi. Suikast gibi kazada Başsavcı Alper’in koruma polisi de yaralandı. Tonlarca toprak yüklü hafriyat kamyonu, makam otomobiline sol sürücü tarafından çarpıp, yandaki kablo fabrikasına doğru sürükledi ve ardından da üstüne devrildi. Kamyondaki yük de makam otomobilinin üstüne yığıldı. Kazayı görenler sağlık, polis ve itfaiye ekiplerine bildirip yardıma koştu. Kaza yerine yakın şantiyeden getirilen bir kepçeyle, gecikmeksizin araçtakilere yardım için çalışma başlatıldı. Kepçe yardımıyla makam aracının üstündeki kamyon kaldırıldı. Ancak sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Başsavcı Alper ile şoförü Akşehirli’nin öldüğü belirlendi. Makam aracında bulunan ve yaralanan koruma polisi Ramazan Uğurlu (34) ise ambulansla Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Uğurlu’nun hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Kazadan sonra kaçmaya kalkışan hafriyat kamyonunun şoförü Tufan ise polis tarafından gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Denizli'de trafik kazasında hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper hakkında sosyal medyada paylaşımlarda bulunan FETÖ firarisi Emre Uslu hakkında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı bildirildi. Uslu'nun mesajları sosyal medyada büyük tepki çekmiş, Bakan Bekir Bozdağ da çok sert bir açıklama yapmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz