Görüş Bildir

DEDAŞ'ın 3 yıldır onarmadığı elektrik telleri can aldı

Derik'te, DEDAŞ'ın tüm bildirimlere rağmen 3 yıldır bakımını yapmadığı elektrik tellerine basan Abit Boz hayatını kaybetti. Söz konusu tellerin onarımı için 3 gün önce DEDAŞ'a ihbarda bulunulduğu ortaya çıktı.

DEDAŞ'ın 3 yıldır onarmadığı elektrik telleri can aldı

Mardin’in Derik ilçesine bağlı Dikmen (Kanî Zilê) Mahallesi’nin Karaca (Hedreşê) Mezrası’nda, yere sarkan elektrik tellerine basan Abit Boz (72) adlı yurttaş ağır yaralandı. Yaralandıktan sonra Kızıltepe Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Boz, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olayın, Boz’un hayvanlarını otlattığı sırada meydana geldiği öğrenildi.

İHMAL CAN ALDI

Mezra sakinleri, Boz’un 3 yıl önce yıkılan Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye (DEDAŞ) ait bir elektrik direğinden sarkan tellere bastığını aktardı. Yurttaşlar, Boz’un ölümüne neden olan tellerin yerden kaldırılması ve direğin onarılması için DEDAŞ’ı bilgilendirdiklerini ancak herhangi bir müdahalenin alınmadığını kaydetti.

Olayın ardından DEDAŞ yetkililerin bölgeye giderek çalışma başlattı.

‘OLAYDAN SONRA TAMİR ETTİLER’

Yurttaşlardan Celalettin Tan, “Direk kırılmıştı, telleri yere değiyordu. Defalarca DEDAŞ’a haber verdik. Ama gelip yapmadı. Bu olay olunca jandarma geldi. Jandarma Komutanı arayınca DEDAŞ gelip telleri tamir etti. Halk öldükten sonra gelip tamir yaptılar” diye tepki gösterdi.

‘GELECEĞİZ DİYOR, GELMİYORLAR’

Yaşamını yitiren Boz’un kuzeni Nezir Boz ise, 3 yıldır elektrik tellerinin tehlike saçtığını tüm kurumlara anlattıklarını ancak sonuç alamadıklarını belirtti. Kuzen Boz, “Teller koptu. Ekipleri çağırdık yapmaları için. Onlar da direkleri yapmadan sadece telleri takıp gittiler. Yerlerin çamur olduğunu ve ertesi gün direği onarmak için geleceklerini belirterek gittiler. Ertesi gün tekrar aradım. Büyük risk yarattığını söyledim. ‘Biliyoruz’ dediler. 3 yıl geçti gelmediler” diye konuştu.

Nisan ayında da koyunlarının elektrik teline çarpması sonucu öldüğünü dile getiren Boz, “Tekrar aradık DEDAŞ’ı. ‘Geleceğiz’ dediler, ama gelmediler” dedi. Şikayetçi olduklarını ifade eden Boz, “Savcılık soruşturma açmış. Gerekirse DEDAŞ müdürü görevden alınana kadar şikayetçi olacağız. Ceza ve kanun ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

3 GÜN ÖNCE ARIZA İHBARI YAPILMIŞ

Öte yandan DEDAŞ Arıza İhbar Hattı Müşteri Portal’ında yer alan kayıtlarda, yurttaşların söz konusu sorunu 2 Mart sabah saat 06.54 sularında DEDAŞ’a ilettiği ortaya çıktı. Kayıtlara göre, DEDAŞ’ın yapılan ihbara aynı gün “Arızanız saha ekibine iletilmiştir” durum güncellemesi yaptığı görülüyor. Ancak, söz konusu güncellemeye rağmen arızanın giderilmediği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi