Görüş Bildir

Dedaş'a Belediyeden Misilleme!

DEDAŞ borç yüzünden Beşiri Belediyesi'nin elektriğini kesip, "hizmet üretmez" hale getirmesi üzerine, karşı misilleme geldi. Belediye, DEDAŞ'ın hizmet binasının kaçak olduğunu gerekçe gösterip yıktı.

Dedaş'a Belediyeden Misilleme!

Batman’ın Beşiri ilçesinde; DEDAŞ ile Beşiri Belediyesi ve İkiköprü Belediyesinin "borç yüzünden elektirik kesintisi ile kaçak hizmet bina inşa edildiği" tartışması doruk noktaya ulaştı. Kurumlar karşılıklı misillemede bulundu. DEDAŞ, her iki belediye'nin elektrik borcunu ödemediği gerekçesiyle, elektriklerini kesince, Beşiri Belediyeside karşı hamlede bulunarak, DEDAŞ'ın hizmet binasının kaçak ve ruhsatı olmadığını iddia ederek, yıktı. Kurumun çekişmesi, Beşiri ilçesi ve İki köprü beldesinde yaşamı, zindene çevirdi. İçme suyu verilemez, her iki bölgenin büyük kesimi elektrik kesintileri yüzünden karanlıkta kaldı.

POMPA İSTASYONUNUN ELEKTRİKLERİ KESİLDİ

DEDAŞ, Beşiri Belediyesi'nin, İçme Suyu Pompa istasyonlarına ait elektrik borcunu ödemesi üzerine, ilçe merkezinin içme suyu ihtiyacını karşılayan Pompa İstasyonlarının elektriklerini önceki gün kesti. Beşiri ilçesi, elektrik kesintisi yüzünden, iki gündür sussuz çekiyor. İddiaya göre, Belediye 5 yıldan buyana ilçenin içme suyu ihtiyacını karşılayan Pompa İstasyonunun tükettiği enerjinin bedelini, DEDAŞ'a ödemiyor.  İlçe'de büyük bir huzursuzluk hakim olurken, DEDAŞ ile Belediye Başkanı ve ilgili birimler arasında yapılan görüşmeler de sonucsuz kaldı.

BELEDİYE KARŞI MİSİLLEME YAPINCA

Bunun üzerine Beşiri Belediye Başkanı, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş'ye ait, Beşiri İlçe Şeflifi Hizmet Binası için, binanın kaçak ve ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkımı yönünde meclis kararı aldırdı. Alınan kararın uygulanması üzerine Zabıta ekipleri, iş makineleriyla birlikte, DEDAŞ'a ait kaçak binaya gitti. Zabıta ekipleri, Beşirili İlçe Şefliğindeki görevlilere kararı tebliğ ederek, binayı boşaltmalarını istedi. Ekipler çevre güvenliği ve binanın tahliyesi sonrasında; DEDAŞ'a ait kaçak inşa edilen binayı iş makinelerinin aracılığıyla, yıktı.

DEDAŞ'IN SAVUNMA AÇIKLAMASI

DEDAŞ, Beşerili Belediyesi'nin yıkım kararına tepki gösterirken, ilçenin sussuz kalması ve belediyenin hizmet üretemez hale gelmesini gözardı etti. DEDAŞ, Belediye'nin müdahalesini gerekçe gösterip, Beşiri ilçesindeki personellerini çektiği gibi, arızalanan trafoları onarmaya ekip, göndermemesi nedeniyle, ilçenin bir çok kesimi, karanlıkta kaldı.

İLÇE SAKİNLERİ BÜYÜK TEPKİLİ

Beşiri ilçesi ve İkiköprü beldesinin suları, DEDAŞ ve belediyenin arasında yaşanan sıkıntıdan dolayı kesilerek vatandaşların olması büyük tepki çekti.

Duruma tepki gösteren ilçe ve belde sakinleri, DEDAŞ ve belediye arasında yaşanan sıkıntının ciddi anlamda kendilerini mağdur ettiğini ifade ettiler.

Vatandaşlar, bu durumun acilen düzeltilmesini ve borç için kendilerinin bu kadar zor durumda bırakılmaması gerektiğini belirterek, yetkililerin bu soruna acilen 'dur' demesi gerektiğini kaydettiler.

BELEDİYE AÇIKLAMA YAPMADI

Öte yandan Beşiri Belediyesi'ne, daha önce İlçe Kaymakamı Mustafa Maslak, kayyum olarak atanmıştı. Belediye yetkilileri ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi