Görüş Bildir

DEDAŞ yalan söylüyor!

DEDAŞ'ın Beşeri Belediyesi'nin elektrik borcu nedeniyle, yapılan kesintiye misilleme olarak, kuruma ait hizmet binasını iş makeneleriyle yaktığına dair, basına servis edilen haber, yalanlandı.

DEDAŞ yalan söylüyor!

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Batman'ın Beşiri Belediyesinden, Belediye tarafından Dicle Elektrik'e ait hizmet binasının yıkıldığı ve bazı trafo binalarının mühürlendiği yönündeki DEDAŞ'ın yaptığı açıklama ve basına servis edilen haberlerin gerçeği yansıtmadığı aktarıldı.

BELEDİYE'DEN DEDAŞ'I YALANLAMA

Beşiri Belediyesinden yapılan açıklamada, Dicle Elektrik yetkililerince DBP'li belediye döneminden kalan 5 yıllık yaklaşık 6,5 milyon liralık borcun tek seferde istendiği, belediyeye hiçbir tebligat yapılmadan içme suyu kuyularının elektriğinin kesildiği, elektriğin kesilmesiyle Beşiri ilçesi ile İkiköprü beldesinin 72 saat susuz kaldığı belirtilerek, DEDAŞ'ın keyfi uygulamasıyla ilgili gelişmeleri anlatıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

TEK SEFERDEN ÖDEME İSTENİNCE

"Kayyum öncesi yıllara ait geçmiş borçların o yıllarda takibi noktasında gereğini yapmayan ilgili kurumun (DEDAŞ'ın) bu dönemde tüm eski borçların peşine düşmesi üzerinde önemle durulması gereken bir konudur. Kayyum döneminde elektrik borçlarının itiraz edilen ve edilecek faturalar hariç Belediyemizce ödeme yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir. Dicle Elektrik binası yıkılmadığı gibi hiçbir trafo binası da mühürlenmemiş olup yapılan haber ve açıklamalar tamamen gerçek dışı ve yalan haberlerdir."

ÖDEME PLANI DEDAŞ'A BİLDİRİLMİŞTİ

Belediyenin elektrik borçlarına ilişkin Dicle Elektrik ile yapılan görüşmeler sonucu ödeme planı yapıldığı aktarılan açıklamada, Belediyenin kendi döneminden önceki borçların tamamı için Dicle Elektrik ile ödeme planı yaptığı bildirildi. Taahhütname imzalanarak elektrik borç sorununun çözüldüğüne, içme suyu kuyularına elektrik verilerek ilçeye su verildiğine işaret edilen açıklamada, asılsız ve gerçeği yansıtmayan açıklama yapanlar ile ilgili adli mercilere gerekli başvuruların yapılacağı vurgulandı.

DEDAŞ BELEDİYE'Yİ SUÇLAMIŞTI

13 Eylül'de, Dicle Elektrikten yapılan açıklamada, Beşiri Belediyesinin 5 yıldır ödenmeyen borcu nedeniyle elektriğinin kesilmesinin ardından, şirkete ait hizmet binasını iş makineleri ile yıktığı ve arıza birimini mühürlediği, bu nedenle Beşiri'deki şube şefliğindeki elemanların güvenlik nedeniyle geri çekildiğini, konuya ilişkin her türlü yasal girişimde bulunulacağı ifade edilerek- Beşeri Beledilyesi hakkında şok suçlamalarda bulunmuştu.

DEDAŞ İDDİALARA CEVAP VERECEK Mİ?

DEDAŞ ile Beşeri Belediyesi arasında yaşanan gerilim sürerken, gözler DEDAŞ'ın Beşiri Belediyesi tarafından yalanlanmasına ve iddiaların gerçeği yansıtmadığına ilişkin yapılan açıklamaya karşı misilleme bir açıklama yapıp yapmacağına çevrildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi