Deliormanlı’nın aşıkları Birce Akalay ile karizmatik eşi Sarp Levendoğlu’dan el ele cevap!

Murat Şeker’in yönetmen koltuğunda oturduğu “Deliormanlı” filminin Almanya galası, önceki gün Berlin’de yapıldı.

Deliormanlı’nın aşıkları Birce Akalay ile karizmatik eşi Sarp Levendoğlu’dan el ele cevap!

Hürriyet’in haberine göre Galaya Murat Şeker ve senarist Ali Tanrıverdi'nin yanı sıra başrol oyuncuları Sarp Levendoğlu ve Birce Akalay da katıldı.

Galaya yoğun ilgi gösteren sinemaseverler, Akalay ve Levendoğlu'yla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gala sonrası konuşan Murat Şeker, "Seyircinin yoğun ilgisi ve güzel tepkileri bizi çok memnun etti. Hep beraber bolca vakit geçirme imkanı bulduk. Keyifli, aşk dolu bir gala oldu... Berlin seyircisine teşekkür ediyoruz" dedi.

Sarp Levendoğlu Kimdir?

Sarp Levendoğlu, 1982 yılında Ankar’da dünyaya gelmiş. Annesinin adı Emine’dir. Yönetmen Mustafa Altıoklar'ın yeğenidir. Ankara'da ortaokulu bitirdikten sonra İstanbul’a gitti. İstanbul Karaköy'deki Saint Benoit Lisesi’nde okudu. Bilgi Üniversitesi'nde Görsel İletişim Tasarımı okudu ama devam zorunluluğundan devam etmedi ve Kültür Üniversitesi Oyunculuk bölümünden mezun oldu.

 Oyunculuğa 6 yaşında TRT'nin bir dizisinde başladı. Seneler sonra dayısı Mustafa Altıoklar'ın yönettiği “O Şimdi Asker” filminde rol aldı. Ardından “Lise Defteri”nde baş rollerden birini oynadı. Daha sonra 'Emret Komutanım' dizisinde 80 bölüm oynadı.

"O Şimdi Asker" adlı sinema filmi ve Lise Defteri, Çınaraltı, Emret Komutanım, Zeliha'nın gözleri ve "Emret Komutanım Şah Mat" adlı sinema filminde rol almıştır. "Gece Gündüz" adlı TV dizisinde Aslan Başkomiser rolünde çılgın bir polisi canlandırmaktadır.

"Emret Komutanım" ve "Gece Gündüz" dizilerinde yönetmenlik de yapmıştır.

Sarp Levendoğlu Oyuncu Begüm Birgören ile nişanlıydı ayrıldılar.

Küçük Ağa dizisinde başrolü paylaştığı Birce Akalay ile 1 Ağustos 2014 tarihinde evlendi.

Filmleri

2011 - Mor Menekşeler -"TV Dizisi" TRT1

2010 - Kirli Beyaz -"TV Dizisi" FOX

2010 - Kalp Ağrısı -"TV Dizisi" ATV

2008 - Gece Gündüz -"TV Dizisi" Kanal D

2007 - Zeliha'nin Gözleri -TV Dizisi Star TV

2007 - Emret Komutanım Şah Mat - Sinema

2005 - Emret Komutanım - TV Dizisi Show TV - Kanal 1

2004 - Çınaraltı - TV Dizisi

2003 - Lise Defteri - TV Dizisi Kanal D

2002 - O Şimdi Asker

Birce Akalay Kimdir?

Birce Akalay, 19 Haziran 1984 tarihinde İstanbul’da ailesinin tek çocuğu doğmuştur. Annesinin adı Yasemin, babasının adı Sercan Akalay’dır. Lise eğitimini 2003yılında Pera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro bölümünde tamamladı. Hemen ardından kazandığı İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümünde okuyup fakat mezun olmadan oradan ayrılıp 2010 yılında Haliç Üniversitesi Konservatuar Tiyatro Bölümünden mezun oldu.

 2004 yılında Türkiye Güzellik yarışmasında üçüncü oldu. Ve sonra Avrupa Güzellik yarışmasında Türkiye’yi temsil etti ve yarı finale çıktı.

2004-2007 yılları arasında Star TV ve TV8′de spor spikerliğinin yanı sıra Şampiyonlar Ligi Özel ve 8.Etap gibi programları da hazırlayıp sundu.

TRT1 de 2009 yılında ekrana gelen “Alayına İsyan” isimli dizinde de Sevtap rolü ile karşımıza çıkan Birce Akalay 2009'un Eylül ayında Sizi Seviyorum isimli sinema filminde Emre Altuğ ile başrolleri paylaşmıştır.

2013 yılında atv ekranlarında Başbakan Adnan Menderes'in hayatını konu alan "Ben Onu Çok Sevdim" dizisinde Türkiyenin Opera Sanatçısı Ayhan Aydan karakterini oynadı.

2014 yılında başrollerde Sarp Levendoğlu , Zeki Alasya, Emir Berke Zincidi , Kayhan Yıldızoğlu ile birlikte "Küçük Ağa" dizinde Sinem karekterini canlandırdı.

Birce Akalay, 17 Mayıs 2011 tarihinde oyuncu Murat Ünalmış ile evlendi. 29 Aralık 2012 tarihinde boşandı.

2015 yılının Eylül ayında ATV ekranlarında yayınlanmaya başlayan “Evli ve Öfkeli” adlı dizide Birce Akalay, Yıldız Çağrı Atiksoy, Ebru Cündübeyoğlu, Ayça Erturan ve Sarp Akkaya, Serkan Altunorak başrolde oynadı.

Filmleri

2007 - Senin Uğruna (dizi)

2007 - Kader (dizi)

2008 - Asi (dizi)

2008 - Son Ders (sinema filmi)

2009 - Sizi Seviyorum (sinema filmi)

2009 - Kış Masalı () 2009 - Nefes: Vatan Sağolsun (sinema filmi)

2009 - Alayına İsyan (dizi)

2010 - 2013 - Yer Gök Aşk (dizi)

2013 - Ben Onu Çok Sevdim (Ayhan Aydan)(dizi)

2013 - Böyle Bitmesin (Aylin) (dizi)

2014 - Küçük Ağa (Sinem) (dizi)

2015 - Evli ve Öfkeli (Esra)(TV Dizisi)

Kaynak: Diyarbakır Söz