Görüş Bildir

Deniz Seki Hüsnü Şenlendirici ile trafik kazası geçirmiş, yoğun bakım hastasıymış

Yaklaşık 3 sene süren cezaevi yolculuğundan sonra 5 Haziran'da büyük bir ihtişam ile cezaevinden tahliye olan şarkıcı Deniz Seki katıldığı programlarda verdiği demeçlerde geçmişe ve kendisine yönelik açıklamalarda bulunmakta

Deniz Seki Hüsnü Şenlendirici ile trafik kazası geçirmiş,  yoğun bakım hastasıymış

Yaklaşık 3 sene süren cezaevi yolculuğundan sonra 5 Haziran'da büyük bir ihtişam ile cezaevinden tahliye olan şarkıcı Deniz Seki katıldığ programlarda verdiği demeçlerde geçmişe ve kendisine yönelik açıklamalarda bulunmakta. Armağan Çağlayan'ın programına katılan Deniz Seki, sorulan sorulara üstünlükle cevap verirken, söz Hüsnü Şenlendirici'ye gelince ilginç bir açıklama da bulundu. 

TRAFİK KAZASIYDI

"Aşk demiyorum ben ona. Hüsnü (Şenlendirici) bir kazaydı. Yol kazası. Evet hayat bir yolsa, yol kazası. Yoğun bakımdaydım. Çıktım diyelim..."

"Topraksız Zincirlikuyu orası. Kocaman bir havuzun içine atılmış susuz balıklar gibiyiz. Gökyüzüne bakıyoruz böyle. Gökyüzü dikdörtgen. Boyuna on adım, enine on adım bir avlu var. 8 metrekare bir oda var. Orası yaşam alanın. Hiç kolay şeyler değil bunlar. Sevdiklerinden ayrısın ama hayata nasıl baktığın da önemli. Kendi iç dünyana yolculuk yapıyorsun. Kendini keşfediyorsun."

"Hayatta çok ağır hikayeleri olan kadınlar tanıdım. çok trajik, çok dramatik. Şükrediyorsun. Beterin beteri var diyorsun. Biri almış müebbet hapis, diğeri almış ağırlaştırılmış. Müebbet alan, ağırlaştırılmışın karşısında çok şükür Allah'ıma diyor."

"Kader diye bir şey varsa keder diye de bir şey var. Ben kaderimin içindeki kederi yaşadım. Yaşandı bitti. Geriye dönüp bakmıyorum. Geçmiş, dikiz aynamda ama ben önüme bakıyorum. Yaşandı ve bitti."

NİŞANLISINI DEĞERLENDİRDİ

"Faruk (Salman) hiçbir gün bile elimi bırakmadı. Ben içerdeydim. O da dışarıda içerdeydi. Ben özgür değildim onun da dışarıda nefes alamadığını biliyorum."

"Bir kere müziğimi çok özledim. Şarkı söylemeyi çok özledim. Mikrofonumu çok özledim. Ağaca sarılmayı, çimene basmayı, denize girmeyi, lunaparka gitmeyi, halıya basmayı özledim. Her yer taş. Plastik görmek istemiyorum mümkünse."

İLK BASIN TOPLANTISINDA KONUŞMUŞTU

Deniz Seki, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nden önceki gün tahliye olduktan sonra ilk kez basın toplantısı düzenledi. Seki'nin açıklamaları şöyle:

Her şeyi unuttum. Çok uzun zaman oldu bu kadar kalabalığı bir arada görmeyeli. Heyecanımın kusuru bakmayın olur mu. Aslında bu bir basın toplantısı altında bir kavuşma toplantısı bence. Ben sizi çok özledim. Siz de beni özlediniz mi?

Çok zor bir yolculuktu. Gerçekten çok zordu. Ama sizler benim sesim oldunuz, sözüm oldunuz, elimi hiç bırakmadınız. Bütün sevenlerime sizlere, bütün yazılı ve görsel medyaya teşekkür ediyorum.

Benden dualarını esirgemeyen herkese teşekkür ederim. 3 yıl 2 ay gibi bir süre ceza yattım. İlginç bir deneyimdi, hayat tecrübesiydi benim için. O kadar değişim hayat hikayeleri ile karşılaştık, aslında hayatta şükretmemiz gereken ne çok şey olduğuyla yüzleştim. Kendimi daha iyi tanıdım. Ben gerçekten güçlü bir kadınmışım, kendimle ilgili farkındalıklarım çoğaldı.

Mesela orası ile burası çok farklı. Orada küçükcük şeye mutlu olup kocaman dertle dağ gibi dururken burada kocaman şeylere sahip olup küçücük şeyleri dert ediyoruz kendimize. Bu çok önemli bir ayrıntı hayat adına, yaşantımızda edeceğim şükürler adına. Bu benim için çok önemli bir hayat deneyimdi.

Mutlulağa söz verdim çünkü benim milletim vicdanında beni akladı. O kadar güzel kucakladılar ki ben onlara mutluluk borçluyum ve mutluluğa söz vermek zorundayım. Herkese çok teşekkür ediyorum. Söyleyecek çok şeyim var ama şöyle iki saniy ebakışmamız bile ne demek istediğimi anlatıyordur zannediyorum. Ama sizi çok özlemişim o bir gerçek.

Söyleyecek çok şeyim var ama iki saniye bakışmamız bile ne demek istediğimi anlatıyor sanırım. Sizden bir tek şey rica ediyorum. Bana kilo almış diyebilirsiniz, yorgun gözüküyor diyebilirsiniz. Ama ne olur canımı yakmayın, daha canımı acıtmayın. Biraz daha yumuşak dille bahsederseniz benden... Bazı şeyler canımı acıtıyor çünkü. Anladınız siz ne demek istediğimi.

Daha nice güzel günlerde görüşeceğiz, size şarkılar söyleyeceğim. Şarkı söylemeyi çok özledim, müziğimi çok özledim, seyircimi çok özledim. Müzik beni ayakta tuttu orada. Çok güzel şarkılar yazdım bu yolculukta, bu hikayemde. Onları en kısa zamanda konserlerimde paylaşacağım. Kalpten kalbe bir yolculuk yapacağız sizlerle.

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir