Denizden iki traktör dolusu çöp çıktı

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, turizm sezonu öncesi yapılan deniz dibi temizliğinde, sudan iki traktör dolusu çöp çıkartıldı.

Denizden iki traktör dolusu çöp çıktı

Datça Limanda gerçekleştirilen temizlik çalışmasına Datça Belediyesi Sualtı Takımı, Datça Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Datça Diving Dalış Okulu dalgıçları ile gönüllü dalgıçlar katıldı. Yaklaşık 3 saat süren temizlikte çıkarılan çöpler, deniz dibindeki kirliliğin boyutunu gözler önüne serdi. Temizlik çalışmasına katılan 9 dalgıç, sualtından iki traktör dolusu çıkardı. Denizin dibinden çıkan atıklar arasında otomobil lastikleri ilk sırada yer alırken, bira şişeleri, içki kadehleri, balık kafesleri, bardaklar, demir boru ve çubuklar dikkat çekti. Deniz dibinden bir de klimanın çıkması görenleri şaşkına çevirdi. Traktörlere yüklenen çöpler, belediye temizlik ekipleri tarafından katı atık depolama tesislerine götürülürken, dalgıçlar mangal keyfi yaparak yorgunluk attı. Limanda kurulan mangalın başında neşeli görüntüler oluşturan dalgıçlar, turizm sezonu sonrası bir araya gelerek, deniz dibinde bir kez daha temizlik yapmak üzere sözleşti.
Limanda yapılan temizlikte, Datça Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Engin Dal, Astsubay Başçavuş Sezgin Salih Obuz, Datça Belediyesi Sualtı Takımından Barış Antalyalı, Umut Kantarlı, Jerfi Şirin, Datça Diving Dalış Okulu'ndan Alfred Karl Schadt, Serdal Bilgin ile gönüllü dalgıçlar Mahmut Özdeniz ve Müjdat Kantarlı yer aldı.

Kaynak: DHA