Deprem Ege kıyılarını sarstı

Ege Denizi'nde, saat 01.31'de merkez üssü Gökova Körfezi'nin Bodrum açıkları olan Richter ölçeği'ne göre 6.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir'den Fethiye'ye kadar tüm sahil şeridi etkileyen deprem sırasında ve ardından meydana gelen 150'nin üzerindeki artçı sarsıntıda özellikle Bodrum, Datça ve Marmaris'te büyük korku yaşandı. Kandilli Rasathanesi'nin büyüklüğünü 6.6 açıkladığı depremin ardından tatilciler ve buralarda yaşayanlar, ev, otel ve pansiyonlardan panikle dışarı çıkıp, geceyi dışarıda geçirdi.

Deprem Ege kıyılarını sarstı

Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'nda ise 1'i Türk 2 kişi yaşamını yitirdi. Depremin ardından il genelinde özel ve kamu hastanelerine 358 kişi başvurdu. Depremle birlikte gelen küçük çaplı tsunami, Bodrum'da 12 tur ve 5 balıkçı teknesini ile park halindeki 20 aracı sürükleyerek, zarara neden oldu. 50 trafonun zarar gördüğü Bodrum'da bazı kesimlerde elektrik kesintileri yaşanırken, asma tavanın kaplamasının bir bölümü çöken, duvarlarında küçük çatlaklar oluşan Bodrum Devlet Hastanesi Acil Servis'i boşaltıldı. Datça'da ise 15 ev hasar gördü.

KANDİLLİ; BÜYÜKLÜĞÜ 6.6

Gökova Körfezi'nde, dün saat 01.31'de Başbakanlık Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Deprem Dairesi'nin verilerine göre 6.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü yetkilileri ise bu sabah depremin büyüklüğünü 6.6 olarak revize etti. AFAD depremin yerin 7.8 kilometre, Kandilli ise 5 kilometre derinliğinde meydana geldiğini açıkladı.

Yüzeye yakın meydana geldiği için deprem oldukça şiddetli hissedildi ve paniği arttırdı. Deprem, Muğla, İzmir, Aydın, Denizli, Manisa başta olmak üzere Ege Bölgesi'nin batısının tamamından hissedildi. Depremden en çok etkilenen yerler ise Muğla'nın Bodrum ve Datça ilçeleri ile Yunanistan'ın İstanköy Adası oldu.

160 ARTÇI SARSINTI

Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü yetkililerinin verdiği bilgiye göre, büyük depremin ardından bugün saat 11.30 sıralarına kadar, en büyüğü 4.8 olmak üzere toplam 160 artçı sarsıntı meydana geldi. Ev, otel ve pansiyonlarına dönmek isteyenler, artçıların sürmesi üzerine diğerleri gibi geceyi sokak, bar ve sahillerde geçirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler