Görüş Bildir

Ders sıralarını temizleten okul müdürlerine başarı belgesi ödülü

Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, kentteki okullarda sınıflarda tahrip olan ders sıralarını onarıp temizleten okul müdürlerini ‘başarı belgesi’ ile ödüllendiriyor.

Ders sıralarını temizleten okul müdürlerine başarı belgesi ödülü

Kentte 132 bin öğrencinin olduğu yaklaşık 700 okulda öğrenciler tarafından yazı ve bıçakla tahrip edilen ders sıraları İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Yıpranan Sıraların Kullanıma Sunulması Projesi’ ile temizlenerek pırıl pırıl hale getiriliyor. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, kentteki tüm okul müdürlerini projeyle ilgili bilgilendirdiğini, sıraları temizleten okul müdürlerini 'başarı belgesi' ile ödüllendirdiklerini söyledi. Şu ana kadar 13 okulda tahrip olan sıraların temizletildiğini, 13 okul müdürünü de 'Başarı belgesi' ile ödüllendirdiğini belirten Türkkan, şöyle dedi:
"Başlattığımız projemize okul müdürlerimiz ilgi gösteriyor. Bir sıranın devlete maliyeti 196 lira. Okul müdürlerimiz pazarlıkla bunu 3-11 lira arasında değişen fiyatla anlaşıp velilerin ve hayırseverlerin desteğiyle temizletiyor. Çocukların temiz sıralarda eğitim görmesi onların psikolojilerini de düzeltiyor. Okulda sıraları sildirip temizleten müdürleri 'başarı belgesi' ile ödüllendirmeye devam edeceğiz."
İl genelinde uygulanan proje kapsamında sıra temizleme ve onarma çalışmasının yaz tatili döneminde devam ettiğini de vurgulayan Türkkan şunları söyledi:
"İlimizde 132 bin öğrencimiz var. Halk Eğitim Merkezleri, Motorlu Taşıt Sürücü Kursları ve özel okulları da kattığımız zaman okul sayımız 700 civarında. Bu okullarda üniversite ya da TEOG sınavlarına giren ayrı ayrı illerden gelen öğrencilerin sınavlarda cevap anahtarlarını ve testleri çözerken kalem uçlarının kağıdı delmesi, öğrencilerin psikolojilerini etkilemesi nedeniyle bu projeyi uygulamaya başladık. Bizim öğrencilerimiz sırayı deliyor, tahrip ediyorlar. Bu sıraları tahrip ettiklerinden dolayı bir proje geliştirdik. Sıralar zımpara ile silinip temizlenip vernikletildikten sonra tekrar sınıflara yerleştiriliyor. Yeni sıra haline getirmemiz çocukları mutlu ediyor, tertemiz sırada eğitim görmeleri çocukların psikolojisini de düzeltiyor. Bu çalışmada emeği geçen okul müdürlerimize 'başarı belgesi' veriyorum. Yaz tatili boyunca bu çalışma devam edecek."

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi