Görüş Bildir

Dicle Elektrik açıkladı! Rekor elektrik tüketimi sağlandı

Dicle Elektrik Dağıtım son 4 yılın rekor elektrik tükeminin gerçekleştiğini açıkladı. Klima kullanımına tarımsal sulama da eklenince ortaya çıkan bilgilerde 6 Temmuz perşembe günü 84 bin 212 MWh (Megavatsaat) ile 4 yıllık özelleştirme sürecinin tüketim rekoru kırıldığı belirtildi.

Dicle Elektrik açıkladı! Rekor elektrik tüketimi sağlandı

Dicle Elektrik Dağıtım son 4 yılın rekor elektrik tükeminin gerçekleştiğini açıkladı. Klima kullanımına tarımsal sulama da eklenince ortaya çıkan bilgilerde 6 Temmuz perşembe günü 84 bin 212 MWh (Megavatsaat) ile 4 yıllık özelleştirme sürecinin tüketim rekoru kırıldığı belirtildi.

Aşırı sıcakların yaşandığı Dicle Elektrik Dağıtım bölgesinde, klima kullanımına tarımsal sulama da eklenince, 6 Temmuz perşembe günü 84 bin 212 MWh (Megavatsaat) ile 4 yıllık özelleştirme sürecinin tüketim rekoru kırıldı. Rekor tüketim yaşanırken, yüzde 70'e yakın kayıt dışı kullanıma rağmen enerji şirketinin yaklaşık 1,7 milyon müşterisine enerji arzında sorun yaşanmadı.

Dicle Elektrik'in dağıtım bölgesini oluşturan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta termometreler geçtiğimiz hafta 60 dereceyi gösterdi. Hafta boyunca çöl sıcaklarının yaşandığı bölgede kayıt dışı tüketimin de etkisi ile klimalara yüklenilince günlük tüketim bir anda 40 bin MWh'lerden 70 bin MWh'lere kadar yükseldi. Buna bir de tarımsal sulama eklenince bölgedeki elektrik tüketimi 6 Temmuz 2017 günü 84 bin 212 MWh'ye ulaştı. Böylece Dicle Elektrik Dağıtım bölgesinde 4 yıllık özelleştirme sürecinin de günlük bazdaki tüketim rekoru kırılmış oldu. Dicle Elektrik Dağıtım bölgesinde günlük bazda 6 Temmuz 2014'te 68 bin 586 mWh, 2015'te 73 bin 491 MWh ve 2016 'da ise 69 bin 357 MWh elektrik tüketimi gerçekleşmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir