Görüş Bildir

Didim'de 4 işletmeye hanutçuluk cezası

Aydın'ın Didim İlçesi'nde turistleri rahatsız ederek hanutçuluk, çığırtkanlık yapan 4 işyerine 1'er gün kapatma cezası verildi.

Didim'de 4 işletmeye hanutçuluk cezası

Didim Kaymakamlığı, Didim Belediyesi, Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü, jandarma ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla Altınkum Yalı Caddesi'ne yerleştirilen 27 yeni mobese sayesinde, turistleri ve tatilcileri rahatsız edenler takip altına alındı. Anketlere göre ilçeye gelen konukların şikayet sıralamasının en üstünde yer alan hanutçuluk yapanlar, Didim'de artık mobese kameralarıyla tespit ediliyor. Altınkum Yalı Caddesi'nde faaliyet gösteren 4 işyerine, hanutçuluk yaptıkları gerekçesiyle 1 günlük kapatma cezası verildi.
Didim Kaymakamı İskender Yönden, sezon öncesinde Altınkum esnafıyla yaptıkları toplantıda hanutçuluk yapmamaları konusunda uyardıklarını belirterek, "Didim'in göz bebeği olan Altınkum Plajı ile Yalı Caddesi'nin huzur ve güvenliğini sağlayacak 27 mobese kamerasının kurulumları tamamlandı ve faaliyete geçti. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun olduğu Altınkum Yalı Caddesi, artık 24 saat kameralarla denetleniyor. Hanutçulukla mücadele kapsamında da büyük fayda sağlayacak. Esnafı sezon öncesinde uyarmamıza rağmen, geçtiğimiz hafta içerisinde 4 işyerinde hanutçuluk yapıldığını mobese kameralarıyla tespit ettik. 3'ü bar, 1'i seyahat acentesi olmak üzere 4 işyerine 1'er günlük kapatma cezası verdik. Tekrarlanması halinde 15'er günlük kapatma cezası uygulanacak" dedi.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi