Görüş Bildir

Didim'de otellerde mülteci denetimi

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde yapılan denetimlerde, buradaki otellerde kaldıkları belirlenen 125 mülteci toplanarak, Aydın İl Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'ne gönderildi.

Didim'de otellerde mülteci denetimi
Ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriye ve Afganistan uyrukluların kurtuluş olarak gördükleri Avrupa ülkelerine gidebilmek için yasa dışı yollardan geçişte yoğun olarak kullandıkları noktalardan biri de Aydın'ın Didim İlçesi sahilleri. Bugüne kadar pek çok mülteci faciası dramının yaşandığı ilçede, sahil güvenlik denizde, jandarma ve polis ise karada Yunan adalarına yasa dışı geçişleri önlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Aydın Valiliği ve Didim Kaymakamlığı'nın talimatlarıyla Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün akşam otelleri denetledi. Denetimlerde, buradaki otellerde konaklayan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 22'si Afganistan, 103'ü de Suriyeli toplam 125 mülteci toplanıp, beş ayrı minübüsle Aydın İl Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'ne gönderildi.
Didim Kaymakamı İskender Yöndem, ilçedeki denetimlerin süreceği ve güvenlik güçleri tarafından Didim girişlerinde uygulama noktası oluşturularak, ikamet yeri Aydın olmayan yabancı uyruklu göçmenlerin ilçeye girişine izin verilmeyeceğini söyledi.

 DHA


Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi