Dinleme şebekesine operasyon

Eş ve arkadaşlarını dinletmek isteyen ve aralarında sanat, siyaset ve iş dünyasından isimlerin de bulunduğu müşterilerinin getirdiği cep telefonlarına yazılım yükleyerek dinleme cihazına dönüştürdükleri öne sürülen 13 kişi, 3 farklı kentte düzenlenen operasyonlarda gözaltına alındı

Dinleme şebekesine operasyon

Eş ve arkadaşlarını dinletmek isteyen ve aralarında sanat, siyaset ve iş dünyasından isimlerin de bulunduğu müşterilerinin getirdiği cep telefonlarına yazılım yükleyerek dinleme cihazına dönüştürdükleri öne sürülen 13 kişi gözaltına alındı.

Bilişim Suçlarla Mücadele ekipleri, 8 ay önce, gizli dinleme sistemleri oluşturan şebekelere yönelik takip başlattı. Yapılan projeli çalışmanın ardından, başta İstanbul'un çeşitli semtleri olmak üzere Hatay ve Antalya'da tespit edilen adreslere yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, suç örgütünün lideri Tolga K'nın da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerin üzerlerinde ve bulundukları adreslerde yapılan aramalarda, çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğünde sorguları süren şüphelilerin, hazırladıkları yazılımları kendilerine getirilen cep telefonlarına yükledikleri ortaya çıktı.

Müşterilerin, bir dinleme cihazı haline gelen cep telefonlarını hediye bahanesiyle dinlemek istediği arkadaş veya eşlerine verdiği, dinleme cihazına dönüşen telefon arandığı zaman dinlemek isteyen kişinin de telefonunun çaldığı öne sürüldü.

Şüphelilerin, dinleme yazılımlı cep telefonlarını aralarında sanatçı, siyasetçi ve iş adamlarının da bulunduğu kişilere ve evli çiftlere sattıkları belirtildi.

Müşterilerinin arasında tanınmış isimlerin de olduğu öğrenilen suç örgütü lideri Tolga K'nın, cihazı televizyonlarda konuk olduğu haber bültenlerinde de tanıttığı ortaya çıktı.

Şüphelilerin yarın sabah Kartal Adliyesine sevk edilecekleri kaydedildi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz