Görüş Bildir

Diyalog TV Rtük tarafından karartıldı

KKTC'de yayın hayatına 4 Kasım 2014 yılında başlayan Diyalog TV'nin yayınları dün RTÜK'ün talimatı üzerine Türksat tarafından kesildi

Diyalog TV Rtük tarafından karartıldı

KKTC'de yayın hayatına 4 Kasım 2014 yılında başlayan Diyalog TV'nin yayınları dün RTÜK'ün talimatı üzerine Türksat tarafından kesildi

KKTC'de yayın yapan bir kaç kanal ile birlikte Diyalog TV yayınlarının dün saat 22.20 sıralarında, Türkiye Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) Türksat'a gönderdiği bir yazı üzerine durdurulduğu belirtildi.

Türksat tarafından yayının durdurulması konusunda, "Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun 10.02.2016 tarih 4481 sayılı yazısına istinaden Kıbrıs Diyalog Yayıncılık Ltd. unvanlı DİYALOG TV çağrı adlı yayının iletiminin, şirket içi sürecin tamamlanmasına müteakip, durdurulacağını bilgilerinize rica ederiz" açıklaması yapıldı.

"MUHATABIMIZ KKTC YAYIN YÜKSEK KURULU"

Yayınların kesilmesini değerlendiren Diyalog Medya Grubu Genel Müdürü ve Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar, KKTC'den yayın yapan televizyonların yasal olarak RTÜK'le herhangi bir bağlantısının olmadığını, muhatabın KKTC Yayın Yüksek Kurulu olduğunu söyledi.

RTÜK'ün bir süre önce 'Türksat üzerinden kaçak yayın yapan' kanallar arasında Diyalog TV'yi de gösterdiğini ve yapılan ikaz üzerine KKTC Yayın Yüksek Kurulu'nun, gerekli belgeleri RTÜK'e ilettiğini belirten Akar, "ne kaçak yayınımız, ne de bugüne kadar bizlere iletilen bir yasa dışılık vardır. Yayın Yüksek Kurulu Başkanı Sayın İlkay Diren, bu durumun RTÜK'e yazılı olarak iletildiğini ve kendilerine Diyalog TV'nin yayınlarını kapatma kararının uygulanmayacağının söylendiğini bildirmiştir" dedi.

Akar, "Bir süre önce ortaya atılan iddiaların gerçek dışı olduğunu bizzat bizlere lisans izni veren Yayın Yüksek Kurulu, RTÜK başkanlığına bildirmişti. Ayrıca Türksat'a yönelik tüm yükümlülüklerimiz aksatılmadan yerine getirilmektedir. Hal böyle iken RTÜK'ün, kendine bağlı olmayan Diyalog TV'nin uydu yayınlarının durdurulması yönünde Türksat Müdürlüğünü baskı altına almasının nedenini anlamış değiliz. Bunun bir yanlışlıktan kaynaklandığını ve hemen bugün düzeltilmesini umuyoruz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir