Görüş Bildir

Diyarbakır Belediye Başkanı hakkında 121 yıl istemden sonra serbest kalmıştı! Son dakika yakalama kararı

Diyarbakır'da 4 gün önceye kadar 121 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Dİyarbakır eski Belediye Başkanı Fırat Anlı hakkında son dakika yakalama kararı çıkartıldı. Eski Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ile brlikte Abdullah Bal'ın da yakalanması olduğu belirtildi.

Diyarbakır Belediye Başkanı hakkında 121 yıl istemden sonra serbest kalmıştı! Son dakika yakalama kararı

Diyarbakır'da 4 gün önceye kadar 121 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Dİyarbakır eski Belediye Başkanı Fırat Anlı hakkında son dakika yakalama kararı çıkartıldı. Eski Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ile brlikte Abdullah Bal'ın da yakalanması olduğu belirtildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca 30 Ekim 2016’da tutuklanan Anlı hakkında hazırlanan iddianamede, “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma”, “Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme”, “Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs”, “Sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması, bulundurulması”, “Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme suçlarına yardım etme”, “Örgüt üyesi olmak” ve 9 kez “Örgüt propagandası yapmak” suçlamalarıyla 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 121 yıla kadar hapis cezası isteniyordu. Dosyada Anlı ile birlikte yargılanan 50 kişi hakkında da 5 yıldan ağırlaştırılmış ömür boyuna kadar değişik oranlarda hapis cezaları talep ediliyordu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir