Görüş Bildir

Diyarbakır yanıyor!

Hava sıcaklıklarının son günlerde arttığı Diyarbakır’da termometreler 51 dereceyi gösterdi.

Diyarbakır yanıyor!

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Diyarbakır bugün adeta kavruldu. Sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren sıcak hava, öğle saatlerinde doruğa ulaştı. Termometrelerin 51 dereceyi gösterdiği Diyarbakır’da sokağa çıkan bazı vatandaşlar, sıcağın etkisinden kurtulmak için karton kutuları kendilerine siper etti.

Aşırı sıcaklar nedeniyle uyarıda bulunan uzmanlar, vatandaşların özellikle güneşin etkili olduğu saat 11.00 ila 16.00 arasında çok fazla dışarıda bulunmamalarını söyledi. Sıcak havalarda sıvı tüketiminin önemine değinen uzmanlar, gün içerisindeki işlerin öğleden önce yapılması uyarısında bulundu.

DIŞARIYA ÇIKMAYIN

Özellikle yaşlı ve hastaların belirli saatlerde dışarı çıkması gerektiğini belirten vatandaşlardan Orhan Bozukluhan, “Havalar çok sıcak, dayanılacak gibi değil. Mevsim değişikliği nedeniyle insanlar bunalıma girdi. Kışımız kurak geçtiği gibi. Yaz aylarımız da bu şekilde giderse kurak geçecek. Bunaltıcı bir hava var ve vatandaş serin mekanları tercih ediyor. Ama bu günleri de atlatırız. Kentteki sıcaklık 50 dereceye kadar ulaştı, daha bu sıcaklığın artacağını biliyoruz. Özellikle yaşlılarımız, hastalarımız, gerekmedikçe sokağa çıkmasınlar. Evlerinde ve belirli saatlerde dışarı çıksınlar” dedi.

Ramazan ayının serin ve yağışlı geçtiğini aktaran Yusuf Özden ise, “Ama Ramazan biter bitmez sıcak havalar etkisini göstermeye başladı. Bunaltıcı bir hava hakim” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi