Görüş Bildir

Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı son buldu

Diyarbakır'da o mahallelerde sokağa çıkma yasağı son buldu

Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı son buldu

Diyarbakır'ın Lice, Hani ve Kocaköy ilçelerine bağlı 8 kırsal mahalledeki sokağa çıkma yasağı son buldu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen teröristler ve iş birlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi, sığınak, barınak, depo alanları ve uçaksavar mevzilerinin tahrip edilmesi ve malzemelerin ele geçirilmesi amacıyla operasyon gerçekleştirildi.

Bu kapsamda, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla İl İdaresi Kanunu'nca sivillerin zarar görmemesi için Lice'nin Güçlü ve Gömeç, Hani ilçesinin Kırım, Gökçe, Yavan ve Soylu ile Kocaköy'ün Yazıköy ve Şaklat mahallelerinde 13 Kasım saat 05.00'ten itibaren uygulanan sokağa çıkma yasağı, 14 Kasım 2016 günü saat 05.00'ten itibaren kaldırıldı.

- 13 kırsal mahallede sokağa çıkma yasağı

Öte yandan, terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilecek operasyon dolayısıyla Lice'nin Birlik, Şenlik, Abalı, Ergin, Tuzlaköy, Çeper, Duru ve Daralan ile Hani ilçesine bağlı Topçular, Yukarı Turalı, Kalaba, Seren ve Uzunlar mahallelerinde 14 Kasım 2016 günü saat 05.00'ten geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Kaynak: AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir