Doğu Buz Kesti

Bölgede etkili olan kar yağışı hava sıcaklığını keskin bir şekilde düşürürken, bir çok yerleşim birimiyle de bağlantıyı kesti.

Doğu Buz Kesti

Bölgede etkili olan karın ardından kapanan 316 köy yolunu açma çalışmaları sürüyor.

Kar nedeniyle 156 mahalleyle ulaşımın sağlanamadığı Van'da, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Van Büyükşehir Belediyesine bağlı karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarına devam ediyor.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yağışın ardından kapanan Bahçesaray karayolunun ulaşıma açıldığını bildirdi.

Yetkililer, ekiplerin karayollarında tuzlama ve temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü, yüksek kesimlerdeki yollarda araçların zincirsiz geçişine izin verilmediğini kaydetti.

BİTLİS VE MUŞ YÖRESİ

Bitlis'te ise kar ve tipi nedeniyle kapanan 160 köy yolunu ulaşıma açma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Valilikten yapılan açıklamada, kar ve tipi dolayısıyla 160 köy yolunun hala ulaşıma kapalı olduğu, bu yollarının açılması için il özel idaresi karla mücadele ekiplerinin çalışma yürüttüğü bildirildi.

Açıklamada, meydana gelebilecek acil durumlara karşı da ekiplerin hazır bekletildiği belirtildi.

Muş'ta kapanan 14, Hakkari'de 20 köy ile 50 mezra yolununsa ulaşıma açıldığı kaydedildi.

Yüksekova ilçesinde, yoğun kar ve tipi nedeniyle kapanan köy ve mezra yolları, karla mücadele ekiplerinin zorlu çalışması sonucu ulaşıma açıldı.

KAPALI KÖY YOLLARI

İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiye Şefliği, karla mücadele ekipleri, İran sınırındaki köy yollarını açmak için seferber oldu.

Sıfırın altında 20 dereceyi bulan havada, vardiyalı olarak çalışma sürdüren ekipler, en ücra köylerin engebeli arazilerinde zaman zaman büyük tehlikeler atlattı.

Köylerdeki hastaların imdadına da yetişen ekipler, sağlık çalışanlarıyla koordineli hareket ederek, hastaların hastaneye ulaşması için de seferber oldu. İki farklı köyde rahatsızlanan iki vatandaş, yolların açılmasıyla hastaneye götürüldü.

İki günden sonra yolları ulaşıma açılan, ilçe merkezine giderek ihtiyaçlarını karşılayan köylüler, karla mücadele ekiplerine teşekkür etti.

HAVA SICAKLIĞI DÜŞTÜ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ekipleri, dün 658 köy yolunun ulaşıma kapanmasının ardından 622 köy yolunu açtı, 36 köy yolunun açılması için de çalışmalarını sürdürüyor.

Tunceli Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde 15 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Ekipler, kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarına devam ediyor.

Karayolları 86. Şube Şefliği yetkilileri de kent merkezini Pülümür, Hozat ve Ovacık ilçelerine bağlayan karayollarında yer yer buzlanma olduğu uyarısında bulunarak, tuzlama çalışması yapıldığını belirtti.

Sürücülerin hız limitlerine ve trafik levhalarındaki ikazlara riayet etmeleri uyarısında bulunuldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler