Görüş Bildir

21 Kasım Cumartesi hava durumu raporu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden açıklanan verilere göre en düşük hava sıcaklığı eksi 9 derece ile Kars’ta ölçüldü. Erzurum’da ise buz sarkıtları bir metreyi geçti.

21 Kasım Cumartesi hava durumu raporu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden açıklanan verilere göre en düşük hava sıcaklığı eksi 9 derece ile Kars’ta ölçüldü. Erzurum’da ise buz sarkıtları bir metreyi geçti.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nün yayınladığı son hava durumu raporuna göre, Doğu Anadolu illerinden Kars, sıfırın altında 9 dereceyle en düşük sıcaklığın kaydedildiği şehir oldu. Bölgede gece hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 8, Ağrı'da 7, Erzincan'da 6, Erzurum'da 5 ve Iğdır'da 2 derece ölçüldü.

Gündüz sıcaklıklarının Ardahan'da 6, Kars'ta 9, Erzurum ve Ağrı'da 10, Erzincan'da 14, Iğdır'da 15 derece olarak gerçekleşmesi beklenen bölgede, gece ve gündüz sıcaklıkları arasındaki yüksek fark, buz sarkıtların oluşmasına neden oldu.

Erzurum'un Şenkaya ilçesine bağlı Değirmenlidere ile Köşk mahalleleri arasındaki kayalıklarda gündüzleri eriyen karlardan oluşan buz sarkıtları bir metreyi geçti.

SİS BEKLENİYOR

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin batı kesimlerin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege ile Kırklareli, Çanakkale, Antalya, Balıkesir'in batı ilçeleri, Burdur'un doğu ilçeleri ve Isparta'nın güney kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

SOBA VE BACA GAZI ZEHİRLENMESİNE KARŞI UYARI

Rüzgarın; kuzey, iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli esmesi beklendiğinden karbon monoksit kaynaklı soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı tedbirli olunması gerekmektedir

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetlice (30-50 km/s), Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli, zaman zaman fırtına (40-70km/s) şeklinde esmesi beklendiğinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (soba ve baca gazı zehirlenmeleri, deniz ulaşımında aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi vb.) dikkatli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

MARMARA

Parçalı, zamanla bölge genelinin çok bulutlu; Kırklareli, Çanakkale ve Balıkesir'in batı ilçelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, zaman zaman fırtına (40-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

EGE

Parçalı, kıyı kesimlerinin çok bulutlu; İzmir, Aydın ve Muğla kıyılarının aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/s), zaman zaman fırtına (40-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı, batısı çok bulutlu; Antalya, Burdur'un doğu ilçeleri ve Isparta'nın güney kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi olacağı tahmin ediliyor.

KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi olacağı tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz'in batısı, Marmara ve Kuzey Ege'de fırtına ve kuvvetli fırtına; Güney Ege açıklarında fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi