Görüş Bildir

Dokuz Eylül Üniversitesi gözaltı listesi son dakika! Prof ve doçentler de var

Dokuz Eylül Üniversitesi gözaltı listesi son dakika gelişmelrin yaşandığı ve Dokuz Eylül Üniversitesi'ne son dakika FETO operasyonu düzenlendiği ve çok sayıda gözaltına listesi olduğu açıklandı. İşte Dokuz Eylül Üniversitesi gözaltına alınanlar listesi

Dokuz Eylül Üniversitesi gözaltı listesi son dakika! Prof ve doçentler de var

Dokuz Eylül Üniversitesi gözaltı listesi son dakika gelişmelrin yaşandığı ve Dokuz Eylül Üniversitesi'ne son dakika FETO operasyonu düzenlendiği ve çok sayıda gözaltına listesi olduğu açıklandı. 15 Temmuz kanlı darbe girişimi ve püskürtülmesi akabinde süregelen operasyonlar da ülkenin eğitim koluna sızmış olan FETO cular üzrine de dalgalanamalar halinde operasyon düzenlenmekte. İzmir polisi aldıkları ihbar üzerine Dokuz Eylül Üniversitesi'ne operasyon düzenledi.  Dokuz Eylül üniveritesi bünyesinde 7 Profesör ve 3 doçentin de gözaltına alınanlar arasında olduğu açıklandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentin köklü üniversitelerinden olan 9 Eylül Üniversitesi içinde yer alan FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) üyelerine yönelik operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında 26 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 26 kişi arasında 7 profesör, 3 doçent, iki okutman, 3 araştırma görevlisi, memur ve idari personel, teknisyenler olduğu öğrenildi.

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ GÖZALTINA ALINANLAR

Gözaltındaki isimlerden Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü Cevher Hazırlama Anabilim Dalı'ndan 28 Temmuz 2016'da emekli olan Prof. Dr. Turan Batar, Buca Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitim Bölümü Fizik Eğitimi Anabilim Dalı'nda görev yapan Prof. Dr. Mustafa Bakaç ile Prof. Dr. S.B., Prof. Dr. M.S., Prof. Dr. Y.D. ile Prof. Dr. C.A. olduğu bildirildi.

EKİM'DE BYLOCK OPERASYONU DÜZENLENMİŞTİ

İzmir'de 9 Eylül Üniversitesi'ne yönelik düzenlenen 'FETÖ' soruşturması kapsamında 55 akademisyen ve öğrenci hakkında gözaltı kararı verilirken İzmir merkezli 12 ildeki operasyonda 30 kişi gözaltına alındığı belirtildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Dokuz Eylül Üniversitesindeki 'FETÖ' yapılanmasına yönelik operasyon düzenledi. Şüphelilerin, 'FETÖ'nün kriptolu mesajlaşma uygulaması "ByLock" kullandıkları ve örgüt adına faaliyet yürüttükleri iddia edildi. Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldÜ.

DARBE AKABİNDE DE TEMİZLENMİŞTİ

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında 23 akademisyen ve 20 idari personelin açığa alındığını bildirdi.

DEÜ'DE FETÖ TEMİZLİĞİ

Prof. Dr. Füzün, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yükseköğretim Kurulu tarafından verilen talimat gereği, DEÜ'de ciddi bir çalışma başlattıklarını belirtti.

23 AKADEMİSYEN VE 20 İDARİ PERSONEL AÇIĞA ALINDI

"Kuru ile yaşı ayırmak için" gece gündüz büyük hassasiyetle çalıştıklarını vurgulayan Füzün, "Üniversitemiz içinden gelen bilgi ve belgeler ile Yükseköğretim Kurulunca iletilen bazı bilgilerin titizlikle değerlendirilmesi sonucu, şu ana kadar 23 akademisyen ve 20 idari personel, şüphe üzerine haklarında soruşturma başlatılarak tedbiren açığa alınmıştır." ifadelerini kullandı.

OCAK AYINDA İHRAÇ LİSTESİ OLUŞTURULMUŞTU

Prof. Dr. Cesim Ataş- Mühendislik Fakültesi/Makine Mühendisliği Bölümü

Prof. Dr. Mehmet Vedat Pazarlıoğlu/İktisadi İdari Bilimler Fakültesi/Ekonometri Bölümü

Prof. Dr. Nurullah Akkoç-Tıp Fakültesi/Dahili Tıp Bilimleri Bölümü

Prof. Dr. Süleyman Başlar- Eğitim Fakültesi/Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanlar Eğitim Bölümü

Prof. Dr. Yunus Doğan- Eğitim Fakültesi/Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanlar Eğitim Bölümü

Doç. Dr. Turgay Ünver-İzmir Uluslararası Biyotıp ve Genom Enstitüsü

Doç. Dr. Nurettin Yörek-Tıp Fakültesi/Dahili Tıp Bilimleri Bölümü

Doç. Dr. Bülent Murat İçten-Mühendislik Fakültesi/Makine Mühendisliği Bölümü

Doç. Dr. İlker Uğurlu-Eğitim Fakültesi/Özel Eğitim Bölümü

Doç. Dr. Özlem Fedai-Eğitim Fakültesi/Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanlar Eğitim Bölümü

Yrd. Doç. Dr. Bülent Saryel-Mühendislik Fakültesi/Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü

Araştırma Gör. Ali Bancar-İktisadi İdari Bilimler Fakültesi/İşletme Bölümü

Araştırma Gör. Betül İzmirli-İlahiyat Fakültesi/Temel İslam Bilimleri Bölümü

Araştırma Gör. Şenol Çekmece-Sağlık Bilimleri Fakültesi/Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir