Görüş Bildir

Dolandırıcı, GPS üzerinden yakalandı

Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nde, bir kuyumcudandöviz bozdurma bahanesiyle tırnakçılık yöntemiyle dolandırıcılık yaptığı öne sürülen İran uyruklu 33 yaşındaki Alıreza MR Hosseınpour, İstanbul'dan kiraladığı otomobildeki GPS cihazından polisin takibi sonucu Diyarbakır'da yakalandı.

Dolandırıcı, GPS üzerinden yakalandı

Yayladağı Çamaltı Mahallesi Atatürk Caddesi'nde Murat İnal'ın işlettiği kuyumcuya 7 Mayıs Perşembe günü gelen Alıreza MR Hosseınpour, İnal'a bir miktar dolar vererek bozdurmak istediğini söyledi. İddiaya göre doların karşılığında kuyumcudan aldığı parayı sayıp 'Eksik verdin' diyerek İnal'dan para alan Hosseınpour, aynı işlemi birkaçkez tekrarladı. Her seferindeparayı sayarken iddiaya göre 'Tırnakçılık' denilen el çabukluğuyla bir miktarını cebine koyan Alıreza MR. Hosseınpour daha sonra kuyumcudan ayrıldı.
DİYARBAKIR'DA KUYUMCUDA YAKALANDI
Murat İnal, bir süre sonra kasadaki 1300 TL ile 1700 doların eksik olduğunu fark edince dolandırıldığını anlayıp polisten yardım istedi. Kuyumcunun ve çevredeki işyerlerinin güvenlik kameralarının görüntülerini inceleyen polis, dolandırıcının 34 JA 6457 plakalı otomobil ile ilçeden ayrıldığını ve aracın da İstanbul'daki bir oto kiralama şirketinden bir aylığına kiralandığını saptadı. Şirketten, araçta GPS olduğunu öğrenen Asayiş Büro Amirliği ekipleri, otomobilin Diyarbakır'da olduğunu tespit etti. Bilgi üzerine harekete geçen Diyarbakır polis ekipleri, Alıreza MR Hosseınpour'u bir kuyumcuda yakaladı. Hosseınpour'un yapılan üst aramasında ise 3 bin 532 dolar, 9 bin 355 TL, 600 euro, 9 bin Suriye Lirası, 1 milyon 80 bin İran Riyali, 160 Suudi Arabistan Riyali bulundu.
Buradaki işlemlerinin ardından Yayladağı polisine teslim edilen şüpheli, cumartesi günü sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.


Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi