Görüş Bildir

DTK soruşturması hakkında Diyarbakır Tabip Odası basın açıklaması yaptı

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Diyarbakır Tabip Odası aralarında 3 eski başkanlarının da bulunduğu 9 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin basın açıklaması yaptı.

DTK soruşturması hakkında Diyarbakır Tabip Odası basın açıklaması yaptı

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Diyarbakır Tabip Odası aralarında 3 eski başkanlarının da bulunduğu 9 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Diyarbakır Tabip Odası'nın eski başkanları Nejdet İpekyüz, Selçuk Mızraklı ve Şemsettin Koç'un aralarında bulunduğu 9 kişi, dün sabah DTK soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Tabip Odası eski Başkanı Necdet İpeyüz, dün akşam saatlerinde serbest bırakılırken, 8 kişiye ilişkin işlemlerinin ise devam ettiği belirtildi. Diyarbakır Tabip Odası, soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 kişiye ilişkin yazılı açıklama yaptı. Gözaltınaların keyfi ve evrensel insan hakları hukuku açısından suç niteliğinde olduğu belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Diyarbakır ve Türkiye kamuoyu tarafından bilinen ve tanınan, adres ve ikamet yerleri sabit ve belli olan, sivil toplum örgütü faaliyetlerini yıllarca büyük bir emek ve özenle yapan, toplum içerisinde şeffaf kişilikleriyle bilinen bu meslektaşlarımız ve arkadaşlarımızın, hangi gerekçeyle olursa olsun gözaltına alınmasını kabul etmiyoruz. Bunu keyfi bir gözaltı uygulaması ve evrensel insan hakları hukuku açısından da suç niteliğinde görüyoruz. Gözaltına alınma gerekçeleri henüz tarafımızca tam olarak bilinmemekle birlikte, yıllardır sivil toplum ve mesleki faaliyetlerinde edindikleri bilgi ve deneyim ile Türkiye'de sağlık hakkı çabası içerisinde olan, toplumun barışı, refahı ve huzuru için çeşitli çalışmalar yapan meslektaşlarımız ve arkadaşlarımızın masum olduğuna inanıyor ve gözaltına alınma usulünü bir hürmetsizlik olarak görüyoruz. İlgili ve yetkili makamların adalete olan inancı zedeleyecek uygulamalara ve sonuçlara mahal vermeyecekleri beklentisi ile en kısa zamanda arkadaşlarımızın serbest bırakılmalarını talep ediyoruz. İnsan haklarına saygıyı ve İyi hekimlik değerlerini her zaman bir kılavuz olarak gören ve bir yaşam biçimi haline getiren Eski Oda Başkanlarımız Dr. Selçuk Mızraklı, Dr. Şemsettin Koç ve beraberinde tüm gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalıdır."
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir