Görüş Bildir

Dünya turnuvasında Diyarbakır'ı ve Türkiye'yi gururlandırdıı

Diyarbakır'da yaşayan 16 yaşındaki Meryem Bekmez, Kenya'da düzenlenen şampiyona da Diyarbakır'ı gururlandırdı.

Dünya turnuvasında Diyarbakır'ı ve Türkiye'yi gururlandırdıı

Diyarbakır'da yaşayan 16 yaşındaki Meryem Bekmez, Kenya'da düzenlenen şampiyona da Diyarbakır'ı gururlandırdı. Meryem Bekmez Dünya Yıldızlar Şampiyonası'nın atletizm yürüyüş dalında 5 kilometrede dünya ikincisi, İtalya'da 20 Temmuz'da düzenlenen Avrupa Takımlar Kupası gençler kategorisinde 3'üncü oldu.

Merkez Kayapınar İlçesi'nde oturan Meryem Bekmez, 2013 yılında eğitimini sürdürürken, atletizm yürüyüş dalında seçmelere katıldı. Atletizm hocalarının dikkatini çeken Meryem, bir süre deneme amaçlı idmana alındı. Maddi imkansızlıklardan dolayı ilk etapta ailesinin sporla ilgilenmesini istememesine rağmen Meryem Bekmez, amacından vazgeçmedi. Bir çok birinciliğe sahip olan Meryem'in şimdiki hedefi Tokyo'da 2020 yılında yapılacak olimpiyatlarda altın madalya kazanmak.

İLK YARIŞMASINDA BİRİNCİ  OLDU

Türkiye Atletizm Federasyonu antrenörü Çetin Aslan, Meryem'e verdikleri eğitimin ardından Diyarbakır'da katıldığı ilk yarışmada il biricisi olduğunu, ardından da bölge birinciliği elde ettiğini söyledi. Meryem'i 2013'te ortaokul birinci sınıftayken keşfettiklerini anlatan Çetin Aslan, "Meryem, bölgede birinciliği elde ettikten sonra Türkiye seçmelerine girmeyi hak etti. 2014 yılında da Türkiye şampiyonasında ikinci oldu. İkinciliği elde ettikten sonra milli takım kamplarına davet edildi. Antalya'da düzenlenen Türkiye şampiyonasında birinci oldu. Daha sonra girdiği uluslararası yarışta Türkiye rekorunu kırarak Balkan şampiyonu oldu" diye konuştu.

Antrenör Çetin Aslan, Meryem'in katıldığı 12-16 Temmuz'da Kenya'da yapılan Dünya Yıldızlar Şampiyonası 120 ülkeden katılımla yapıldığını belirterek, bu ülkeler arasında Çin, Rusya, Meksika, Kolombia gibi ülkelerin en iyi sporcuların bulunduğu finalde Meryem'in birincinin ardından 22 saliseyle dünya ikincisi olduğu belirterek, şöyle konuştu:

"Bu başarıdan dolayı büyük mutluluk duyduk. 20 Temmuz'da da İtalya'da düzenlenen Avrupa Takımlar Kupası 'Gençler' kategorisinde, özel yeteneği nedeniyle kendisinden iki yaş büyük genç atletle yarıştı ve bu alanda 3'üncü oldu. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Türkiye'ye altın madalya getirmek.Meryem, elde ettiği başarıyla tüm kızların bu alanda böylesi bir başarıyı elde edebileceğini gösterdi."

"ÜLKEMİ TEMSİL ETTİĞİM İÇİN GURUR DUYDUM"

Meryem Bekmez, yurt dışında girdiği yarışmalarda Türkiye'yi temsil etmekten gurur duyduğunu belirterek, "Böyle başarıyı bekliyorum. Ne yazık ki 22 saliseyle birinciliği kaybettim. Ülkemi temsil ettiğim için gurur duydum" dedi.

Kızların atletizmle uğraşmasını istediğini belirten Meryem Bekmez, "İlk yıllarda ailem spor yapmamı istemiyordu. Daha sonra başarı elde ettiğim zaman bana sıkıntı çıkartmadılar. Şimdiki hedefim 2020 yılında Tokyo'da yapılacak olimpiyata madalya kazanmaktır. Sabah saatlerinde antrenmana gidiyorum. Gün boyu antrenmana katılıyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir