Görüş Bildir

Dünyanın en uzun boylu kızı ilk oyunu kullanamadı

Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde, 2 metre 13.5 santim boyuyla geçen yıl 18 yaş altı dünyanın en uzun boylu kızı olarak Guinness Rekorlar Kitabına giren Rümeysa Gelgi,oy sandığının okulun 2'inci katında olması nedeniyle ilk oyunu kullanamadı.

Dünyanın en uzun boylu kızı ilk oyunu kullanamadı

Doğuştan 'Weaver Sendromu' rahatsızlığı nedeniyle boyu hızla uzayan ve geçen yıl rekorlar kitabına giren Rumeysa Gelgi, bu yıl 18 yaşına girince ilk kez oy kullanmak istedi.Walker desteği olmadan ayağa kalkamayan ve yürüyemeyen Gelgi, Safranbolu Altın Safran İlkokulu'nda oy kullanacağı sandığın okulun 2'nci katında olması nedeniyle tercihini yapamadı.
Sandığın ikinci katta olduğunu öğrenince okula gitmeyen Rumeysa Gelgi, fiziksel engelini zamamında İlçe Seçim Kurulu'na bildirmediğini, bu yüzden de uygun sandığa verilmediğini söyledi. Gelgi, şöyle dedi:
"Fiziksel engelimden dolayı kesinlikle merdiven çıkamıyorum. Benim oy kullanacığım sandığın üst katta olması nedeniyle, oraya çıkamadığım için oy kullanamadım maalesef. Safranbolu Belediye Başkanımız Necdet Aksoy bizleri telefonla aradı. Oy kullanabilmem için elinden geleni yaptı. Fakat bazı prosüdürler değiştirilemiyor. Bu sene böyle oldu. İnşallah bir dahaki seçimlerde diyelim. Tabii ki üzüldüm. 18 yaşına girmiş bir birey olarak ben de görevimi gerçekleştirmek isterdim."

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi