"Duyarlı komşu en iyi kilitten daha güvenli"

Ankara'da kadınlara yönelik olarak düzenlenen toplantıda hırsızlıklara karşı duyarlı bir komşunun en iyi kilitten daha güvenli olduğu vurgulandı.

'Bilinçli Toplum Güvenli Yaşam' seminerine Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden katılan kadın polisler, hanımları güvenli yaşam konusunda bilgilendirdi. Polisler, duyarlı bir komşunun en iyi kilitten daha güvenli olduğunu belirtti.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü’nde görevlileri, Pursaklar Belediyesi Ayyıldız Hanımlar Lokali’nde 'Bilinçli Toplum Güvenli Yaşam' konulu seminer verdi. Apartman kapılarındaki güvenlikten ev içi monitörlerine, hırsızlık olayından güvenli komşuya kadar birçok konuda kadınları bilgilendiren polisler, kapıdaki kişinin kim olduğunun anlaşılmadan otomatiğe basılmaması uyarısını yaptı.

Uzmanlar, toplum bilinci ve güvenli yaşam için yapılması gerekenleri şu şekilde sıraladı: “Zilinizi çalanların kim olduğunu sorgulayın, ev içi kapı monitörleri taktırın, resmi görevli olduklarını söyleyenlere mutlak kimlik sorun, zil kutucuklarına isimlerinizin ilk harfini ve soyadınızı yazmalısınız, giriş veya zemin katta oturuyorsanız pencerelerinize demir parmaklıklar yaptırmalısınız, şüpheli durumlarda 155’i arayınız, binanızdaki ve çevrenizdeki hareketliliklere karşı duyarlı olun ve 155’i arayarak bilgi verin.”

Duyarlı bir komşunun en iyi kilitten daha güvenli olduğunu belirten polisler, karakollarda her mahallenin birer polisi olduğunu ve bunlardan faydalanılabileceğini aktardı.

Kaynak: Diyarbakır Söz